Mietitkö, mitä voisi tehdä oman pihan omenoista, tai etsitkö muuten vain inspiraatiota makeisiin omenaherkkuihin? Testaa tämä Katin ihana omenakakku.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu ihanan britakakun suosiosta Suomessa. Mehevä kakkupohja, makea marenki ja raikkaat täytteet tekevät britakakusta varman hitin. Britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan: kesällä maistuu mansikkabrita ja syksyllä sen sijaan omenaversio.
Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla pahemmin tietoa. Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä: Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta. Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan britan taustalla.
Lue myös: Moni unohtaa tärkeän seikan syödessään kotimaisia omenoita – älä tee näin!
Testaa ihana omenabrita
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen loihti oman versionsa omenabritakakusta.
– Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin, Kati vinkkaa.
Omenabrita onkin loistava herkku, johon voit hyödyntää vaikka niitä oman pihan omppuja.
Nappaa Katin ohje: Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti
Katso myös video: Näin teet helposti herkulliset toscaomenat
0:52