Mitä tehdä omenoista? Legendaarinen herkku ei taatusti petä: "Ihana leivonnainen"
Mietitkö, mitä voisi tehdä oman pihan omenoista, tai etsitkö muuten vain inspiraatiota makeisiin omenaherkkuihin? Testaa tämä Katin ihana omenakakku.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu ihanan britakakun suosiosta Suomessa. Mehevä kakkupohja, makea marenki ja raikkaat täytteet tekevät britakakusta varman hitin. Britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan: kesällä maistuu mansikkabrita ja syksyllä sen sijaan omenaversio.
Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla pahemmin tietoa. Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä: Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta. Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan britan taustalla.
Testaa ihana omenabrita
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen loihti oman versionsa omenabritakakusta.
– Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin, Kati vinkkaa.
Omenabrita onkin loistava herkku, johon voit hyödyntää vaikka niitä oman pihan omppuja.
Nappaa Katin ohje: Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti
Katso myös video: Näin teet helposti herkulliset toscaomenat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku