Mitä tehdä omenoista? Legendaarinen herkku ei taatusti petä: "Ihana leivonnainen"

omenainen-britatorttu-1-220702_Z720121-large
Omenainen britatorttu on ihana syysherkku. MTV

Mietitkö, mitä voisi tehdä oman pihan omenoista, tai etsitkö muuten vain inspiraatiota makeisiin omenaherkkuihin? Testaa tämä Katin ihana omenakakku.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu ihanan britakakun suosiosta Suomessa.  Mehevä kakkupohja, makea marenki ja raikkaat täytteet tekevät britakakusta varman hitin. Britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan: kesällä maistuu mansikkabrita ja syksyllä sen sijaan omenaversio.

Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla pahemmin tietoa. Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä:  Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta. Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan britan taustalla. 

Testaa ihana omenabrita

Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen loihti oman versionsa omenabritakakusta.

– Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin, Kati vinkkaa. 

Omenabrita onkin loistava herkku, johon voit hyödyntää vaikka niitä oman pihan omppuja.

Katso myös video: Näin teet helposti herkulliset toscaomenat

Näin teet helposti iki-ihanat toscaomenat 0:52
Toscaomenat ovat syysherkku parhaimmillaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.