Olisitko uskonut? Banaani tulisi syödä kuorineen
Banaani kannattaisi syödä kuorineen. Etkö usko? Se on varsin yleinen terveysherkku esimerkiksi Intiassa.
Banaanin syöminen kuorineen – ei kuulosta erityisen herkulliselta, vai? Vaikka olet tottunut nauttimaan hedelmän ilman kuoria, sinun kannattaisi harkita tavan muuttamista. Banaaninkuoret ovat nimittäin täynnä kuitua, mikä tekee erittäin hyvää suolistosi tasapainolle. Lisäksi niissä on runsaasti muun muassa kaliumia, C-vitamiinia ja magnesiumia.
Business Insiderinmukaan banaanin kuorien syöminen on yleinen tapa muualla kuin länsimaissa. Voit kokeilla niiden nauttimista esimerkiksi smoothien joukossa tai keitettynä, mutta muista pestä kuoret ennen käyttöä huolellisesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"