Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päätyykö ruokapöytääsi kanadanhanhea? Tässä Hans Välimäen vinkit riistalinnun valmistamiseen

shutterstock_44009041
Shutterstock
Julkaistu 18.08.2018 14:03

Kai Jääskeläinen

kai.jaaskelainen@mtv.fi

Jos lautasellesi on päätymässä metsästyskauden myötä kanadanahanhea, voi siitä Hans Välimäen mukaan valmistaa ruokaa samoilla periaatteila kuin tavallisestakin hanhesta.

Katso yllä olevalta videolta ohjeet täydellisen pihvin paistamiseen!

Uuden metsästysasetuksen myötä nyt on mahdollista metsästää myös kanadanhanhea. Sen metsästäminen pellolta alkoi 10. päivä elokuuta, mutta muualta kuin pellolta metsästys alkaa 20. päivä elokuuta.

Suomen riistakeskuksen mukaan kanadanhanhien kanta on runsas erityisesti rannikkoseuduilla.

Mutta saako tästä riistalinnusta metsästäjän lautaselle myös maittavaa ruokaa? Huippukokki Hans Välimäen mukaan kanadanhanhen voisi valmistaa samaan tyyliin kuin muunkin hanhenlihan.

"Ei muuta kuin ruoaksi vaan"

Välimäki itse ei ole vielä maistanut kanadanhanhea, mutta on kuullut sen olevan ihan hyvänmakuista.

– Hanheen pätee samat lainalaisuudet kuin ankankin valmistukseen, Välimäki toteaa.

Esimerkiksi hanhen rintafileet voi valmistaa samoin kuin ankanrinnan. Koivet taas voisi laittaa hautumaan confit-tyyliin eli paistaa hiljalleen linnun omassa rasvassa, tai miksei myös käyttää pataruoassa.

Vaikka kanadanhanhea on totuttu toisinaan pitämään haittaeläimenä, ei sen pitäisi vaikuttaa sen soveltuvuuteen maukkaana ruokana. Kyse on lähinnä ihmisten ennakkoasenteista.

– Ei muuta kuin ruoaksi vaan, Välimäki toteaa.

Katso reseptit niin uunihanhelle kuin paistetulle hanhelle!

Tuoreimmat aiheesta

Riista