Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi tamperelaisen Minervan ja Juhon keittiön ja opetti tekemään hyvää ruokaa muun muassa munakoisosta.
Kaappaus keittiössä -kauden viimeisessä jaksossa vierailtiin tamperelaisen pariskunnan Minervan ja Juhon luona. Lähtökohdat erityisesti Minervan kohdalla olivat melko ankeat: Minerva vihasi ruoanlaittoa ja hänen ruokavalionsa oli yksipuolinen.
– Minerva ei aina hirveästi syö. Minä olen se, joka tekee ruoat ja Minerva syö haarukallisen, Juho kertoi jaksossa.
– Koen että elän aika pitkälti leivällä. Ja sitten vain erilaisilla leivän täytteillä, Minerva tunnusti.
Paahdetut kasvikset ovat varma hitti
Minerva ei ennen Kari Aihisen saapumista voinut kuvitellakaan syövänsä esimerkiksi munakoisosta valmistettuja ruokia. Niinpä Kape päätti murtaa naisen ennakkoluulot kyseistä raaka-ainetta kohtaan.
– Lähdetään liikkeelle siitä, että kun se munakoiso oli sun inhokki, niin tänään Aihinen näyttää, miten tehdään superhyvä munakoiso, Aihinen totesi ohjelmassa.
Pariskunta pääsi valmistamaan munakoisosta muun muassa munakoiso-linssikeittoa sekä munakoisokaviaaria. Hyvän munakoison salaisuus on sen paahtaminen uunissa. Tämä Kapen niksi toimii lähes mihin tahansa muuhunkin kasvikseen. Jos kasviksen paahtaa uunissa mausteiden kera ja sitten soseuttaa keitoksi, maku on parempi kuin keittäessä.
– Oho, nyt toimii munakoiso, Juho toteaa munakoisokaviaaria maistettuaan.
– Ai vitsi joo, ei tuu semmosta limaista. Joo, on kyllä hyvää, Minerva komppaa.