Paistatko kalan voissa? Ei kannata, sanoo helsinkiläisravintolan keittiöpäällikkö – tässä oikea tapa
Helsinkiläisen kala- ja äyriäisravintola Bassin keittiöpäällikkö Andreas Toth kertoo, miten kalafilee paistetaan oikeaoppisesti. Katso videolta helpot vinkit kalan paistamiseen.
Bassi Helsinki -ravintolan keittiöpäällikkö Andreas Toth kertoo oleellisimmat säännöt kalafileen paistamiseen. Kaikki lähtee siitä, että pannun täytyy olla tarpeeksi kuuma.
– Tärkein asia paistamisessa on se, että pannu on tarpeeksi kuuma, kun lähdetään paistamaan. Paistovaiheessa käytetään pelkkää rypsiöljyä, joka kestää paistamista, eikä lähde palamaan, Toth opastaa.
Voita ei siis kannata pannulle tässä vaiheessa laittaa. Se on tarkoitettu maustamiseen. Kun öljy on kuumennut tarpeeksi, lisätään kalafilee pannulle nahkapuoli alaspäin. Sen jälkeen odotellaan kärsivällisesti kalaa sörkkimättä, että nahkapuoli rapsakoituu.
– Kalan liha alkaa hikoilemaan ja se alkaa reunoista kypsyä. Kun kala alkaa reunoista ruskistumaan, voi levyn lämpötilaa hieman pudottaa. Sitten filee käännetään ja lisätään pannulle voita makua antamaan.
Katso videolta, miten kalafilee paistetaan oikeaoppisesti Bassin keittiöpäällikkö Andreas Tothin vinkeillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku