Paras iltapala lapsuudestasi: Muistatko vielä lämppärit?
Syötiinkö teillä kotona lapsuudessasi lämppäreitä eli mikrossa tai uunissa lämmitettyjä voileipiä – vai syödäänkö kenties edelleen?
Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat todellinen menneiden vuosikymmenten klassikkoiltapala. Lämppäreiden kulta-aikaa elettiin 1980- ja 1990-luvulla, kun monissa suomalaisperheissä innostuttiin toden teolla mikroruoasta.
Kaikkein nopeimmin lämppärit valmistuvatkin juuri mikrossa, mutta rapeimman lopputuloksen saa kotiuunissa. Yksinkertaisimmillaan lämppärit valmistuvat leivästä, juustosta ja kinkusta. Klassissin versio syntyy perinteisestä ranskanleivästä, mutta myös paahtoleipä tai ruisleipä sopii mainiosti.
Lämppärit eli lämpimät voileivät
Nappaa alta MTV Lifestyle -toimituksen täytesuosikit lämppäreihin!
Leipää (paahtoleipää, ranskanleipää, ruisleipää)
Täyte 1:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
(tomaattiviipaleita tai ananaspaloja)
Täyte 2:
Tonnikalapaloja tomaattikastikkeessa
Tomaattiviipaleita
Juustoa
Pizzamaustetta
Täyte 3:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
Punasipulia
Ketsuppia
Täyte 4:
Mozzarellaa
Pesto-kastiketta
Tomaattiviipaleita
Tuoretta tai kuivattua basilikaa
Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai laita muutamaksi minuutiksi mikroon.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"