Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan-
Oletko sinä syönyt lapsuudessasi lämppäreitä eli mikrossa tai uunissa lämmitettyjä voileipiä? Tämä klassikko on kestänyt aikaa ja lämppärit maistuvat suomalaisille edelleen.
Kulta-aika menneillä vuosikymmenillä
Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat todellinen menneiden vuosikymmenten klassikkoiltapala. Lämppäreiden kulta-aikaa elettiin 1980- ja 1990-luvulla, kun monissa suomalaisperheissä innostuttiin toden teolla mikroruoasta.
Kaikkein nopeimmin lämppärit valmistuvat mikrossa, mutta rapeimman lopputuloksen saa kotiuunissa. Yksinkertaisimmillaan lämppärit valmistuvat leivästä, juustosta ja kinkusta. Klassissin versio syntyy perinteisestä ranskanleivästä, mutta myös paahtoleipä tai ruisleipä sopii mainiosti.
Lämppärit eli lämpimät voileivät
Valitse lämppäreihin joko paahtoleipää, ranskanleipää tai ruisleipää. Tässä muutamia herkullisia täytevaihtoehtoja lämppäreille.
Täyte 1:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
(tomaattiviipaleita tai ananaspaloja)
Täyte 2:
Tonnikalapaloja tomaattikastikkeessa
Tomaattiviipaleita
Juustoa
Pizzamaustetta
Täyte 3:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
Punasipulia
Ketsuppia
Täyte 4:
Mozzarellaa
Pesto-kastiketta
Tomaattiviipaleita
Tuoretta tai kuivattua basilikaa
Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai laita muutamaksi minuutiksi mikroon.
Lue myös: Annan, 20, humalassa tilattu Subway-patonki oli niin outo, että työntekijän oli pakko ottaa siitä kuva
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.