Syksy on omenoiden aikaa. Hyödynnä omenat leivonnassa ja valmista niistä perinteistä jälkiruokaa.
Omenaiset jälkiruoat sopivat syksyyn ja maistuvat viileinä syyspäivinä. Valmista Hellapoliisin ohjeella herkullista omena-kaurapaistosta.
Paistos on helppo ja nopea tehdä ja sopii sen vuoksi kiireisemmänkin päivän herkuksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera!
Omena-kaurapaistos
4 annosta
6 isoa omenaa
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
Paloittele omenat ja poista siemenkodat.
Laita omenalohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon fariinisokeria ja kanelia.
Sekoita voi, sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri keskenään.
Ripottele seos omenaseoksen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes omenat ovat pehmoisia ja kuorrute pinnalla on kauniin värinen.
Resepti: Hellapoliisi