Food Network -televisiokanavan kokki Tyler Florence vinkkaa, miten perunamuusista saa astetta parempaa.
Jos haluat mahdollisimman silkkistä ja kermaista perunamuusia, unohda perunoiden keittäminen vedessä. Julkkiskokki Tyler Florence suosittelee sen sijaan upottamaan potut suosiolla kermaan.
– Perunoiden makuprofiili on herkkä ja mineraalinen. Kun keität perunoita vedessä ja kaadat keitinveden viemäriin, samalla menee hukkaan kaikki perunasta veteen uuttunut maku, Florence selittää.
Kermaa, voita ja valkosipulia – ei voi mennä pieleen!
Sen sijaan, että muusi viimeisteltäisiin kermalla ja voilla, Florence hyödyntää nämä raaka-aineet jo pottujen keittämisvaiheessa. Sen lisäksi florence lisää kerma-voin sekaan valkosipulia.
– Keitän perunat kermassa ja voissa. Kun perunat alkavat kypsyä, otan kulhon, jonka päälle laitan siivilän. Kaadan perunat siivilään ja kerma jää talteen kulhoon. Sitten laitan perunat takaisin kattilaan ja kaadan päälle valkosipulista kermaa. Makuprofiili on uskomaton. Se on parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut, Florence lupaa.
Lopuksi muusin joukkoon voi vielä halutessaan lisätä esimerkiksi tuoreita yrttejä makua antamaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan muusi maistuu kuitenkin hyvältä ilman mitään lisukkeitakin.
Lue myös: Sarin mummo lisäsi perunamuusiin yhden erityisen ainesosan: "Tuo muusille upean maun" – oletko testannut?
Lähde: The Kitchn
Tee kotona myös helsinkiläisravintolan ylistettyä perunamunakasta:
1:59