Kotoisaan perunamuusiin saa aivan uudenlaisen twistin, kun siihen lisää ripauksen maustekaapin salaista aarretta.
Videolla: Toimittaja testasi, voiko sipseistä tehdä perunamuusia.
Suomalaiset rakastavat perunamuusia ja kotoisa lisuke maistuu vaikkapa lihapullien tai poronkäristyksen kyljessä tarjoiltuna. Pottumuusi on lohturuokaa parhaimillaan, sillä se yhdistää perunat mahtavaan makuliittoon voin, suolan ja maidon tai kerman kanssa.
Jotkut lisäävät perunamuusin sekaan myös muita mausteita ruokalajin makua korostamaan.
Jauhettu muskottipähkinä nostaa muusin maun uudelle tasolle
Jos haluat muusiin aivan uudenlaisen vivahteen, kokeile lisätä sen joukkoon maustekaapin aarretta, jota et ole tullut edes ajatelleeksi. The Kitchn -ruokasivusto vinkkaa, että pottumuusin maun saa nostettua uudelle tasolle lisäämällä muusin joukkoon jauhettua muskottipähkinää. Muskottipähkinä on loistava vastapari kermaiselle muusille ja korostaa perunan makua.
– Kun seuraavan kerran teet perunamuusia, lisää vain ripaus tai kaksi tuoretta jauhettua muskottipähkinää kerman, voin, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita mauste muusin joukkon ja maista. Lisää muskottipähkinää tarvittaessa rohkeasti lisää. Muskottipähkinän hienostunut maku saa perheesi ja vieraasi ihmettelemään, miten ihmeessä olet saanut perunan maistumaan niin hyvältä, The Kithcn -sivuston ruokatoimittaja Marcella Dilonardo sanoo.
Lue myös: Suomalainen Michelin-tähtikokki vinkkaa perunaakin paremman, edullisen ruoan: "En ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olisi tykännyt siitä"
Lue myös: Muusin tekeminen entistäkin helpompaa: Kari Aihinen vinkkaa kolmen ainesosan superhyvän pottureseptin – perunoita ei tarvitse edes kuoria!
Lähde: The Kitchn
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran syyskuussa 2019.