Moka, jonka moni tekee perunamuusia valmistaessaan – kokki: "Älä missään nimessä tee näin"
Televisiokokki kertoo, missä yksinkertaisessa vaiheessa monilla menee mönkään perunamuusin valmistus.
Lihapullat sopivat perunamuusin kaveriksi. Katso maukas resepti yllä olevalta videolta.
Nakit ja muusi, lihapullat ja muusi, poronkäristys ja muusi... Suomalaiset todella rakastavat ruokia, jotka voi nauttia yhdessä samettisen pehmeän pottumuusin kanssa. Osa haluaa muusinsa täysin sileänä, toiset haluavat mieluummin sattumia. Minkä tahansa ruoan kanssa sitten muusisi syötkin, valmistustapaan kannattaa todella kiinnittää huomiota. Saatat nimittäin huuhdella perunamuusin kaiken maukkauden tietämättäsi viemäristä alas.
Älä keitä perunoita vedessä
Amerikkalainen tv-kokki Tyler Florence on sitä mieltä, että lähes kaikki valmistavat perunamuusin täysin väärin. Keitätkö sinäkin ensin perunat, sitten heität keitinveden pois ja lisäät lopuksi joukkoon maidon? Näin ei Florencen mukaan tulisi missään nimessä toimia, sillä huuhtelet näin perunan kaikki maut keitinveden mukana viemäriin.
– Älä missään nimessä tee näin! Perunoilla on hyvin herkkä ja kaunis makuprofiili. Jos keität perunat vedessä ja kaadat keitinveden pois, hävität myös samalla koko muusin hyvän maun, Florence toteaa.
Perunat pitäisi kokin mukaan sen sijaan keittää suoraan maidossa, jolloin perunoiden maku jää muusiin. Jos haluat täydellisen lopputuloksen, lisää perunoiden joukkoon sekä maitoa, kermaa että voita. Kun perunat ovat valmiit, kaada ne siivilään, jonka alla on kulho, jotta saat maitoliemen talteen. Lisää sitä sitten muussattujen perunoiden joukkoon ja täydellinen perunamuusi on valmis!
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"