Suomen 50 parasta ravintolaa vuonna 2012 on valittu. Valinnan teki ravintola-alan ammattilaiset lähiruokalähettiläs Eeropekka Rislakin johdolla. Listalle antoi väriä erityisesti turkulaisten ja tamperelaisten ravintoloiden sijoitukset. Koskaan aiemmin ei top tenissä ole ollut kolmea ei-helsinkiläistä ravintolaa. Mahtavaa! Itselleni pisti silmään savonlinnalaisen Panimoravintola Huvilan ja tamperelaisen 4 Vuodenaikaa -ravintolan jääminen listan ulkopuolelle. Omien kokemusten perusteella ne päihittävät helposti monet listan rafloista. Muutenkin muutamien paikkojen korkea sijoitus yllätti. Kertonee raatilaisten tyypillisestä helsinkiläispainotteisuudesta. Vähän kuin Michelin-tähtien saaminen Ranskassa.
Lista kokonaisuudessaan täällä.
Vuoden paras syömäni annos oli Smörin Perunamaa (valkosuklaa-tillimoussea, perunajäätelöä ja purjotuhkaa):
Laskin, että olen syönyt 13 listan ravintolassa. Yhä enemmän on kokeilujen must-listalla. Elämäni parhaan aterian olen syönyt Chez Dominiquessa, mutta se oli puoli vuotta ennen blogin aloittamista eikä valitettavasti tallentunut postauksena. Sivumaun aikana olen käynyt ja kirjoittanut seuraavista. Lue arvostelut, edessä sijoitus:
2. Muru, Helsinki
7. Mami, Turku
17. Smör, Turku
24. C, Tampere
43. Gastone, Helsinki
47. Grotesk, Helsinki