Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunapasta vol. 2 - "pyttipannu"

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 07.06.2012 06:47

Pasta ja peruna toimivat kimppaan vaikka pelkästään. Eilen mukaan otettiin piristykseksi pestoa ja vihreitä papuja. Nyt tutustutaan italialaiseen versioon pyttipannusta. Ohje on vain viitteellinen. Kuten kunnon spydäriin, voi tähänkin käyttää monenlaisia tähteitä ja saada aikaan uusia makuja joka kerralla.

Pastapyttis neljälle 250 g pastaa (esim. penne)

1 sipuli hienonnettuna

1 sellerinvarsi hienonnettuna

1 porkkana hienonnettuna

1/2 kg kiinteitä perunoita noppakuution kokoisina paloina

1/2 pkt (50-80 g) pekonia hienonnettuna

1/3 tlk tomaattimurskaa

1 puska persiljaa hienonnettuna

50 g parmesaania raastettuna

3 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Kuumenna öljy isossa kasarissa tai kattilassa. Lisää pekoni pannun lämpiessä ja kuullota sitten sipulia, porkkanaa ja selleriä. Lisää mukaan tomaattimurska ja anna poreilla n. 7 min. Lisää perunakuutiot ja 4 dl vettä. Hauduta vajaa puoli tuntia, kunnes perunat ovat liki kypsiä. Lisää pasta (raakana) mukaan. Mausta suolalla (varovasti). Sekoita ja anna hautua hiljalleen. Lisää vettä, jos tarpeen. Lopputulos on melko kuiva (tai pikemminkin mehevä). Hämmennä ja maistele pastan kypsyyttä aina välillä ja lisää suolaa, jos tarpeen. Ruoka tarttuu vartioimattoman helposti pohjaan, joten muista hämmennellä. Mausta lopussa pippurilla ja parmesaaniraasteella. Laita lopuksi päälle persiljasilppua. Voit kruunata annoksen hyvällä oliiviöljyllä.