Kala paistuu pannulla jopa muutamassa minuutissa. Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.
Pro Kala ry muistuttaa kalan paistamisen helppoudesta: paistettu kala on todellista pikaruokaa!
– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, kalayhdistyksen tiedotteessa vinkataan.
Lue myös: Ruokakaupan säilykehyllystä löytyy todellinen aarre arkiruoanlaittoon
Kalan voi maustaa suolalla joko ennen paistamista tai heti sen jälkeen. Voit myös käyttää muita mausteita kalalajista riippuen – rasvaisille kaloille sopivat mausteeksi erilaiset pippurit, miedommille kaloille taas yrtit.
Yksi tärkeä seikka kannattaa pitää mielessä kalaa kypsentäessä:
– Kannattaa muistaa, että kala kypsyy vielä kauan sen jälkeenkin, kun se on otettu pois uunista tai pannulta. Kypsennä kalaa siis maltilla: kalan sisälämpö ei saisi ylittää 60 astetta.