Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pidä tärkeä seikka mielessäsi, kun paistat kalaa pannulla

5:20img
KATSO VIDEO: Parhaat vinkit kalan paistamiseen pannulla!
Julkaistu 23.03.2023 07:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kala paistuu pannulla jopa muutamassa minuutissa. Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.

Pro Kala ry muistuttaa kalan paistamisen helppoudesta: paistettu kala on todellista pikaruokaa!

– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, kalayhdistyksen tiedotteessa vinkataan.

Lue myös: Ruokakaupan säilykehyllystä löytyy todellinen aarre arkiruoanlaittoon 

Kalan voi maustaa suolalla joko ennen paistamista tai heti sen jälkeen. Voit myös käyttää muita mausteita kalalajista riippuen – rasvaisille kaloille sopivat mausteeksi erilaiset pippurit, miedommille kaloille taas yrtit. 

Yksi tärkeä seikka kannattaa pitää mielessä kalaa kypsentäessä:

– Kannattaa muistaa, että kala kypsyy vielä kauan sen jälkeenkin, kun se on otettu pois uunista tai pannulta. Kypsennä kalaa siis maltilla: kalan sisälämpö ei saisi ylittää 60 astetta. 

Mitä rasvaa kalan paistamiseen kannattaa käyttää? Miten kalaan saa paistaessa rapean pinnan? Katso videolta kokkien parhaat tärpit kalan paistamiseen.

Lue myös: Kalakauppiaat paljastavat: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassa

Lue myös: Kalakeittokikka säästää selvää rahaa! Näin saat kalaa halvemmalla kaupasta: "Nyt on hyvä hetki kokeilla"

Tuoreimmat aiheesta

Kala