Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Testaa nopea ja helppo kirjolohiruoka: "Kiireisen arjen pelastus"

kirjolohta-ja-nuudeliwokkia-1
Kirjolohi maistuu nuudeliwokin kanssa. Pro Kala ry
Julkaistu 05.03.2025 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kalayhdistyksestä vinkataan ohje helppoon, arkiseen kalaruokaan. 

Moni kamppailee viikosta toiseen saman ongelman kanssa: mitä ruokaa sitä tänään tekisi? Kun tutut arkiruoat alkavat kyllästyttää, voi inspiraatiota uusiin aterioihin lähteä etsimään vaikka kalayhdistykseltä.

Lue myös: Kauppojen kalatiskeiltä voi paljastua nyt arvokas yllätys: "Jos löydät, olet onnenpekka"

Kalawokki on kiireisen arjen pelastus

Pro Kala ry vinkkaa tuoreessa tiedotteessaan arjen kiireeseen sopivia, helppoja, nopeita ja maistuvia kalaruokia.

– Kala on loistava valinta arjen pelastajaksi: se valmistuu nopeasti, on ravitsevaa, terveellistä ja maistuu koko perheelle. Tuoreen kalan lisäksi kannattaa hyödyntää esimerkiksi savukalaa ja kylmäsavukalaa, säilykkeitä ja kalapakasteita, yhdistyksestä vinkataan tiedotteessa.

Yhdistyksestä suositellaan testaamaan esimerkiksi erilaisia wokkiruokia. 

– Ne ovat kiireisen arjen pelastus, ja niihin voi hyödyntää kaupan valmiita pakastewokkisekoituksia.

Valmiita kasvissekoituksia löytää pakkasesta eri mausteilla höystettynä, joten näin ruokaan saa helposti variaatiota. Toki ruoka onnistuu myös tuoreista kasviksista.
Kasvisten kaveriksi valitaan tällä kertaa kirjolohta. 

– Sitä ei kannata sekoittaa wokin joukkoon paistamisvaiheessa, ettei se muhjaannu, vaan paistaa kala erillisellä pannulla ja tarjoilla se yhdessä wokin kanssa.

Kirjolohta ja nuudeliwokkia

4 annosta

500 g kirjolohifileetä
1 tl suolaa
1 dl seesaminsiemeniä
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
korianteria ja thai-basilikaa
200 g riisinuudeleita
2 porkkanaa
1 punainen chili
1 pieni parsakaali

Kastike:
1,5 dl soijakastiketta
4 cm:n pätkä inkivääriä
1 dl hunajaa
2 rkl seesamiöljyä
1/2 dl limemehua ja raastettua kuorta

Liota nuudeleita kylmässä vedessä 10-15 minuuttia. Leikkaa porkkanat ja chili suikaleiksi. Leikkaa parsakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä sivuun odottamaan viimeistelyä.

Poista kirjolohifileestä nahka, leikkaa annospaloiksi ja mausta suolalla.
Laita seesaminsiemenet lautaselle ja ”kasta” lohipalat molemmin puolin seesaminsiemenissä. Paista kalat kypsiksi rypsiöljyssä ja nosta 100-asteiseen uuniin odottamaan.

Valuta nuudelit lävikössä. Lämmitä wokissa tai riittävän isossa paistinpannussa loraus öljyä kuumaksi. Wokkaa öljyssä ensin kasvikset jatkuvasti käännellen, lisää nuudelit ja jatka paistamista hetken jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kastike ja tuoreet yrtit.
Kokoa tarjolle yhdessä paistetun kalan kanssa.

Katso myös helpon lohipiirakan ohje!

7:45imgNäin teet helpon lohipiirakan!

Lue myös: Superhelppo ja terveellinen kirjolohiruoka – valmistuu uunissa lähes itsestään!

Lähde: Pro Kala ry

Tuoreimmat aiheesta

Kala