Kun punaviinissä haudutetun lihapadan valmistaa nopeasti kypsyvästä ulkofileestä, ruoka on lautasellasi ennen kuin huomaatkaan.
Punaviinissä haudutettu liha on niitä herkkuja, jotka lämmittävät sekä kehoa että mieltä kylmän talven keskellä. Vaikka moni mieltää tämän ruokalajin valmistamisen työlääksi, se on mahdollista valmistaa myös todella nopeasti pienellä oikaisulla.
Yhden hengen herkullinen lihapata syntyy helposti vain muutamasta raaka-aineesta ja pullon pohjalle jääneestä punaviinistä. Tätä kastiketta ei tarvitse haudutella pitkään, vaan se syntyy perunoiden kiehuessa.
KOKEILE MYÖS: Mummosi sen jo tiesi: Tätä legendaarista ruokaa jokaisen suomalaisen pitäisi maistaa
Nautaa punaviinissä (1 annos)
1 rkl oliiviöljyä
200 g naudanlihaa pihvinä (ulkofileetä)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
hyppysellinen kuivattua oreganoa
lasillinen punaviiniä
200 g tomaattimurskaa
Kuumenna öljy pannulla. Paista pihviä kuumalla pannulla molemmilta puolilta noin kahden minuutin ajan, kunnes pihvi on saanut kauniin värin. Siirrä pihvi lautaselle. Lisää pannuun hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipuli ja oregano. Kuullota noin viiden minuutin ajan.
Lisää viini ja tomaatit pannuun. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Leikkaa pihvi sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää pihvi ja siitä irronnut lihasneste kastikkeen joukkoon. Anna kuumentua muutaman minuutin ajan. Tarjoile kastike pastan, riisin tai vaikkapa perunamuusin kera.
Resepti: BBCFood