Rasvaisesta salami- ja pepperonipizzastakin on mahdollista saada rapeapohjaista. Kokeile yksinkertaista niksiä!
Liian rasvaiset täytteet pehmittävät pizzapohjan ja tekevät siitä löysän. Rapeasta pohjasta haaveilevan kannattaakin pitää kohtuus täytteiden määrässä. Jos laitat pizzaasi salamia tai pepperonia, on rasvan määrän vähentämiseen olemassa myös kätevä niksi.
Salami- ja pepperonimakkarat ovat yksiä rasvaisimpia pizzantäytteitä juuston ohella. Uunissa paistuessaan makkaroista irtoaa rasvaa, joka puolestaan leviää pizzapohjalle ja jopa pellille asti. Jos haluat vähentää rasvan määrää pizzassa, aseta makkaraviipaleet ensin talouspaperin päälle lautaselle ja sitten mikroon 30 sekunniksi. Mikrottaminen irrottaa makkaroista rasvaa, joka puolestaan imeytyy kätevästi talouspaperiin.
Mikrossa käytetyt pepperoni- ja salamisiivut paistuvat uunissa pizzan päällä rapeiksi ilman, että niistä irtoaa hurjia määriä rasvaa pizzan päälle.
Lähde: The Kitchn