Ruokakirjailijanakin tunnettun Martha Stewartin mukaan majoneesi nostaa paahtoleipänautinnon aivan uudelle tasolle.
Rapea ja lämmin leipä yhdistettynä sulavaan juustoon on yksi elämän yksinkertaisimmista nautinnoista. Jos haluat kuitenkin nostaa leipäelämyksesi uudelle tasolle, julkkiskokki Martha Stewartilla on sinulle nerokas vinkki!
Lisäämällä leipiisi yhden yllättävän raaka-aineen, teet iltapalastasi hetkessä entistäkin herkullisemman.
Majoneesi suojelee leipää palamiselta
Leiväksi Stewart suosittelee itse tehtyä tai leipomosta ostettua tuotetta. Leipävalintaa tärkeämpi asia toastien valmistuksessa on kuitenkin se, mitä leipien pinnoille sivellään.
Voin sijaan Stewart suosittelee voitelemaan leipien ulkopinnat majoneesilla ennen paistamista. Leipiä ei siis voidella sisältä, vaan niiltä pinnoilta, jotka koskettavat pannua tai parilaa.
Testaa resepti: Majoneesi ruskistetusta voista
Majoneesi antaa leivälle makua vähemmillä kaloreilla, ja samalla se estää myös leivän pintaa palasta kuumalla pannulla tai leipäparilalla. Majoneesi levittyy myös pehmeän leivän päälle tasaisemmin kuin kova voi tai margariini, jolloin lopputulos on entistä tasaisempi ja parempi.
Stewart itse käyttää leipiinsä sekä voita että majoneesia. Voilla hän sivelee leipien sisäpinnat ennen täytteiden lisäämistä, ja majoneesia hän käyttää puolestaan ulkopintojen voitelemiseen.
Lähde: Today
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.