Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pizzaguru paljastaa: Tämä on paras juusto pizzaan

pizzaa
Kokeile yhdistää pizzassa sekä pehmeää mozzarellaa että mozzarellaraastetta.Shutterstock
Julkaistu 01.04.2016 19:55

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Suosittua pizzaravintolaa pyörittävä Antto Melasniemi neuvoo, mitä juustoa pizzaan kannattaa käyttää.

Putte's Bar & Pizza -ravintolan omistaja Antto Melasniemi pitää mozzarellajuustoa parhaana valintana pizzan päälle. Mozzarellaa myydään niin pehmeänä vedessä säilöttynä versiona kuin valmiina raasteenakin. Melasniemi kehottaa käyttämään pizzassa molempia. 

– Mozzarellaraaste pysyy hyvin koossa, pehmeä mozzarella taas saattaa yksinään päästää liikaa vettä pizzaan. Suosin itse molempien yhdistelmää. 

mozzarella2

Saku Tuomisen, Luca Platanian, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden Pizze-kirjan (Otava, 2015) mukaan mukaan lehmänmaidosta tehty mozzarella sopii pizzaan erinomaisesti, mutta puhvelimozzarellan kanssa on oltava tarkkana. Se on lehmänmaidosta tehtyä mozzarellaa vetisempää ja saattaa siten tehdä pizzan päälle lammikon. 

4:36img

Tuoreimmat aiheesta

Pizza