Suosittua pizzaravintolaa pyörittävä Antto Melasniemi neuvoo, mitä juustoa pizzaan kannattaa käyttää.
Putte's Bar & Pizza -ravintolan omistaja Antto Melasniemi pitää mozzarellajuustoa parhaana valintana pizzan päälle. Mozzarellaa myydään niin pehmeänä vedessä säilöttynä versiona kuin valmiina raasteenakin. Melasniemi kehottaa käyttämään pizzassa molempia.
– Mozzarellaraaste pysyy hyvin koossa, pehmeä mozzarella taas saattaa yksinään päästää liikaa vettä pizzaan. Suosin itse molempien yhdistelmää.
Saku Tuomisen, Luca Platanian, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden Pizze-kirjan (Otava, 2015) mukaan mukaan lehmänmaidosta tehty mozzarella sopii pizzaan erinomaisesti, mutta puhvelimozzarellan kanssa on oltava tarkkana. Se on lehmänmaidosta tehtyä mozzarellaa vetisempää ja saattaa siten tehdä pizzan päälle lammikon.
4:36