Pizzatäyte jakaa mielipiteet: "Kuuluvat sämpylöihin ja hampurilaisiin" – söisitkö itse?
Suolakurkulla päällystetty pizza kuumentaa tunteita Facebookissa, jossa yhdysvaltalainen pizzeria jakoi videon etikan ja tillin täytteisestä reseptistään.
Yllä olevalla videolla näytetään, miten paistaa kaksi pizzaa pellillä samaan aikaan.
Pizzaan ripotellun suolakurkun sanotaan tuovan ruokaan säväystä ja mehevyyttä, mutta entä jos pizzasta ei oikein muuta löydykään kuin suolakurkkuja?
Tätä ovat miettineet minnesotalaisen QC Pizza -ravintolan jakaman videon katsoneet 12 miljoonaa ihmistä.
Tomaattikastikkeen sijaan pizzapohjan päälle levitetään valkosipuli-tillikastiketta. Seuraavaksi vuorossa ovat pekonisiivut. Pekonisiivujen päälle levitetään ensimmäinen kerros suolakurkkuviipaleita. Niiden jälkeen seuraa muhkea mozzarellajuustopäällys ja uusi suolakurkkukerros. Päälle ripotellaan tilliä.
Oksettavaa vai herkullista?
Jos video ei näy, voit avata sen tästä.
Resepti on kerännyt runsaasti huomiota, ja siitä ovat uutisoineet muiden muassa Metro UK- sekä Foodbeast-sivustot. Facebookissa suolakurkkupizzaa kommentoineet eivät pääse yhteisymmärrykseen, olisiko ruoka maistamisen arvoinen.
– Haluan oksentaa. Pidän suolakurkuista, mutta en halua niitä pizzaani, lausuu yksi kommentoijista.
– Pidän suolakurkuista, mutta pizza on pizza piste. (…) Suolakurkut kuuluvat sämpylöihin ja hampurilaisiin, toinen kirjoittaa.
Moni on kuitenkin sitä mieltä, että suolakurkulle pizzassa kannattaisi antaa mahdollisuus, eikä tuomita sitä luulojensa perusteella.
– Tein pizzaa, jossa oli suolakurkkuja, ja se oli yllättävän hyvää, paljastaa eräs mielensä rohkaissut.
– Kokeilin suolakurkkupizzaa tällä viikolla, ja se oli mahtavaa, yksi ylistää.
Pizzaan sopivat täytteet ovat jakaneet ihmisiä ennenkin. Muistatko vielä, mitä omituista täytettä ruotsalaiset suosivat pizzoissaan? Kanadalaispizzeria puolestaan yhdisti pizzassaan sekä aamiaisen että illallisen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka