Puuttuuko sinulta tärkein väline kinkun paistoon? Tarkista heti omasi
Jouluun on enää muutama päivä! Nyt on jälleen aika tarkistaa paistomittarin toimivuus, jos mielii joulupöytään mehevää joulukinkkua.
Perinteiseen tapaan valmistettu joulukinkku on edelleen monen mielestä se ainoa oikea joulukinkku. Kellon käytön voi kuitenkin kinkunpaistossa unohtaa, sillä kaikkein tärkein apuväline on paistomittari.
Jos haluat joulukinkustasi varmasti mehevää ja täydellisen kypsyistä, kannattaa ehdottomasti muistaa paistomittarin käyttö. Tarkista mittarin toimivuus hyvissä ajoin ennen joulua.
Paistomittari työnnetään paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan – siinäkin tapauksessa, että paistaisi hiukan pienemmän palan kinkkua. Paistomittari on ainoa keino varmistaa kinkun oikea kypsyysaste.
Paistomittarin toimivuuden tarkistaminen
Paistomittarin toimivuus on syytä tarkastaa etukäteen, jos se on ollut edellisen kerran käytössä edellisenä jouluna.
Mittarin toimivuus testataan laittamalla paistomittari kuumaan veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii. Muistathan, että rikkinäinen mittari voi pahimmillaan pilata joulupöydän pääruokalajin.
Nappaa myös hyvä ohje: Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti
Lähde: Euracon
Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2017.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka