Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pyöräytä helppo leipä vain muutamassa minuutissa: "Ihan huikea!"

leipä
Pataleivän päälle sopivat erilaiset täytteet ja leivänpäälliset. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 30.09.2017 14:02

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.

Herkullisen pataleivän valmistaminen täytyy aloittaa hieman aiemmin kuin puoli tuntia ennen ruokailua. Leivän valmistaminen on kuitenkin todella helppoa, ja valmisteluihin menee parhaimmillaan vain alle kymmenen minuuttia.

Makuja.fi:n  juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.

– Joskus törmäsin pataleivän reseptiin pataleipäbuumin myötä. Koska taikinan vaivaaminen ei innosta, kuulosti pataleipä kokeilemisen arvoiselta. Pataleipä on ehdottomasti maukkainta omatekoista leipää, mitä olen koskaan syönyt, kertoo MTV:n kaupallinen koordinaattori Outi Karilahti.

– Taikinan tekoon menee oikeasti muutama minuutti, jonka jälkeen täytyy toki taikinan antaa levätä jopa vuorokausi. Pataleivän teko vaatii siis hieman ennakointia. Taikinaa voi huoletta muokata joka kerta vähän erilaiseksi. Osan vedestä voi esimerkiksi korvata juuressoseella. Pataleipä on ihan huikea!

Pataleipä

4 dl lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl siemensekoitusta
​​​​​​​2 tl suolaa

Sekoita taikinakulhossa kuivat aineet. Lisää joukkoon lämmin vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi – älä vaivaa! Peitä taikina kannella tai kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12–24 tunniksi.

Laita uunipata ja kansi uuniin, ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele muutaman kerran ympäri. Ota kuuma pata uunista ja kumoa taikina pataan. Ripottele pinnalle jauhoa tai siemeniä koristeeksi. Peitä kannella ja anna paistua uunissa noin 30 minuuttia.

Poista kansi ja anna leivän paistua vielä toiset 15–30 minuuttia, kunnes leipä on saanut pintaan kauniin värin. Anna leivän jäähtyä tovi padassa, jonka jälkeen leipä irtoaa padasta helposti.

Resepti: Outi Karilahti

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Uunituoretta leipää, joka valmistuu kuin itsestään – nappaa talteen superherkullisen focaccian resepti!Nyt on helppoa! Vaivaton valkosipulileipä hurmaa mehevällä maullaanSämpylöiden leipominen ei ole koskaan ollut helpompaa! Herkulliset aamiaissämpylät valmistuvat alle puolessa tunnissa – ja ilman hiivaaNaurettavan helppo resepti! Kotitekoinen leipä, joka syntyy ilman vaivaamista Testaa näppärä valmistustapa: Nämä herkulliset letut sopivat koko perheelle – myös vegaaneilleÄlyttömän helppo ja nopea tapa valmistaa leipää – joko olet kokeillut?

Tuoreimmat aiheesta

Leipä