Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rakastatko halloumia? Tätä Katin kevyttä ja herkullista lämmintä ruokaa täytyy testata!

0:49img
Julkaistu 26.01.2020 18:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Moni suomalainen rakastaa suolaista ja maukasta halloumijuustoa. Se sopii mainiosti myös alkuvuoden raikkaan salaatin ainesosaksi. 

Halloumi on kyproslainen juusto, jota on valmistettu jo useiden vuosisatojen ajan. Halloumi on siitä erityislaatuinen, että se ei sula kokonaan paistettaessa tai grillatessa. Ainoastaan juuston sisäosa sulaa ja pinnasta kypsyy ihanan rapsakka. 

Halloumijuusto maistuu mainiosti sellaisenaan esimerkiksi muiden grilliherkkujen kanssa, mutta sopii mainiosti myös vaikka salaatin raaka-aineeksi. Kati "Hellapoliisi" Jaakonen loihti alkuvuoden kunniaksi kepeän ja raikkaan salaatin, joka kruunataan makoisalla halloumilla. Salaatti tarjoillaan lämpimänä ruokana.

Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

– Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä, Hellapoliisi vinkkaa.

Makeaa kirpeyttä salaattiin tuo sesongissa oleva veriappelsiini.

Katso helppo resepti: Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

Lue myös: Pirjon nerokas salaatti säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa: "Helpottaa arkea ja on edullinen"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka