Moni suomalainen rakastaa suolaista ja maukasta halloumijuustoa. Se sopii mainiosti myös alkuvuoden raikkaan salaatin ainesosaksi.
Halloumi on kyproslainen juusto, jota on valmistettu jo useiden vuosisatojen ajan. Halloumi on siitä erityislaatuinen, että se ei sula kokonaan paistettaessa tai grillatessa. Ainoastaan juuston sisäosa sulaa ja pinnasta kypsyy ihanan rapsakka.
Halloumijuusto maistuu mainiosti sellaisenaan esimerkiksi muiden grilliherkkujen kanssa, mutta sopii mainiosti myös vaikka salaatin raaka-aineeksi. Kati "Hellapoliisi" Jaakonen loihti alkuvuoden kunniaksi kepeän ja raikkaan salaatin, joka kruunataan makoisalla halloumilla. Salaatti tarjoillaan lämpimänä ruokana.
– Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä, Hellapoliisi vinkkaa.
Makeaa kirpeyttä salaattiin tuo sesongissa oleva veriappelsiini.