Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti
Julkaistu
Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Testaa Hellapoliisin helppo resepti!
Ainekset
- 200 g lehtikaalia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 iso punasipuli
- 3 veriappelsiinia
- 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
- 150 g halloumijuustoa
- 1 dl saksanpähkinöitä
- mustapippuria myllystä
- perillaa tai muuta yrttiä
Valmistusohje
Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti valmistuu näin:
Annoksia: 2-4
- Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Poista kova lehtiruoti ja hienonna lehtikaali.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori kaksi veriappelsiinia kalvottomiksi työlaudalla ja leikkaa kuutioiksi. Purista yhden veriappelsiinin mehu.
- Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää hienonnettu lehtikaali ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista hetki.
- Lisää vielä veriappelsiinikuutiot ja veriappelsiinimehu. Kuumenna.
- Laita ainekset tarjoiluvadille.
- Paista viipaloitu halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi.
- Nosta halloumijuusto salaatin päälle ja murusta pinnalle saksanpähkinöitä. Koristele annos perillalla tai muulla yrtillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku