Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti valmistuu näin:
Annoksia: 2-4
- Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Poista kova lehtiruoti ja hienonna lehtikaali.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori kaksi veriappelsiinia kalvottomiksi työlaudalla ja leikkaa kuutioiksi. Purista yhden veriappelsiinin mehu.
- Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää hienonnettu lehtikaali ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista hetki.
- Lisää vielä veriappelsiinikuutiot ja veriappelsiinimehu. Kuumenna.
- Laita ainekset tarjoiluvadille.
- Paista viipaloitu halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi.
- Nosta halloumijuusto salaatin päälle ja murusta pinnalle saksanpähkinöitä. Koristele annos perillalla tai muulla yrtillä.
0:49