Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rakastatko pinaattilettuja? Kokeile myös tätä edullista herkkua – aivan liian vähän käytetty terveyspommi

Pinaattiletut
Pinaattiletut ja nokkosletut on helppo tehdä itse.MTV
Julkaistu 01.06.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pinaattiletut ovat yksi suosituimmista suomalaisista kouluruoista sekä kauppojen valmisruokatuotteista vuodesta toiseen. Niitä on helppo tehdä myös kotona itse. Testaa lettuja myös kevään nuorista nokkosista!

Suomalaiset ostavat vuosittain valtavia määriä valmispinaattilettuja kaupoista. Pinaattilettujen valmistaminen on kuitenkin niin simppeliä, että sinunkin kannattaisi joskus kokeilla itse tehtyjä lättyjä einesten mikrottamisen sijaan. 

Lounasruokaloiden suosikki 

Suomalaiset rakastavat pinaattilettuja ja ne ovat vuosikymmenten aikana vakiintuneet osaksi lounasruokaloiden tarjontaa, niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikoillakin. Fazer Food Servicesin vuoden 2019 lempilounasruokakyselyssä selvisi, että pinaattiletut ovat yhä kymmenen suosituimman lounasruoan joukossa.

Nappaa ohje: Pinaattiletut ja nokkosletut  – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!

Pinaattilettujen valmistaminen on superhelppoa! Kun pinaatti on sesongissa, valmista letut pakastetuotteen sijaan tuoreesta raaka-aineesta.

Hyödynnä kevään terveyspommi, nokkonen!

Moni mieltää nokkosen pihamaan polttavaksi riesaksi, vaikka todellisuudessa kasvi on monipuolinen terveyspommi.

Martat muistuttavat, että nokkonen ei maksa kuin keräämisen vaivan, ja siinä on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175–200 milligrammaa per 100 grammaa syötävää kasvinosaa, kun pinaatissa vastaava arvo on 45 milligrammaa.

Ruoaksi valmistettaessa nokkoset on hyvä ensin kiehauttaa vähässä vedessä noin 30 sekunin ajan, ja valuttaa ne hyvin siivilässä. Nokkosia voi käyttää monenlaisiin ruokiin ja leivonnaisiin, keittoihin, munakkaisiin, ohukaisiin, piirakoihin, suolaisiin kekseihin ja sämpylätaikinoihin. 

Lue lisää ohjeita nokkosten käsittelyyn: Mikä on, kun ei kelpaa? Terveyspommi odottaa juuri nyt nenäsi edessä syömistä: "Aivan liian vähän käytetty"

Nappaa ohje: Pinaattiletut ja nokkosletut  – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!

8:11img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka