Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Alle euron annokselta! Näin voit tehdä hittiarkiruoan entistäkin edullisemmin – oletko testannut?

Pinaattiletut
Hittilätyt voi valmistaa pinaatista tai pihan ilmaisesta nokkosesta. MTV
Julkaistu 13.06.2022 09:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkeen sopivia, nopeita ja helppoja ruokaohjeita. Nyt kokataan koko perheen rakastamia lettuja, joko pinaatista tai nokkosesta. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen nakkikeitto, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa kokataan koko perheen rakastamia pinaattilettuja. Pääraaka-aineen voit korvata myös pihan ilmaisella nokkosella. Joka tapauksessa, lättyihin tarvitaan vain muutama raaka-aine ja annokselle jää hintaa alle euron.

Lue myös: Mikä on, kun ei kelpaa? Terveyspommi odottaa juuri nyt nenäsi edessä syömistä: "Aivan liian vähän käytetty"

Todella edullinen ja helppo arkiruoka: Pinaattiletut tai nokkosletut

Suomalaiset ostavat vuosittain valtavia määriä valmispinaattilettuja kaupoista. Pinaattilettujen valmistaminen on kuitenkin niin simppeliä, että sinunkin kannattaisi joskus kokeilla itse tehtyjä lättyjä einesten mikrottamisen sijaan. Kun pinaatti on sesongissa, valmista letut pakastetuotteen sijaan tuoreesta raaka-aineesta.

Keväällä ja alkukesästä kannattaa lättyjen raaka-aineeksi kokeilla ehdottomasti myös nokkosta! Moni mieltää nokkosen pihamaan polttavaksi riesaksi, vaikka todellisuudessa kasvi on monipuolinen terveyspommi.

Martat muistuttavat, että nokkonen ei maksa kuin keräämisen vaivan, ja siinä on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita. Esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175–200 milligrammaa per 100 grammaa syötävää kasvinosaa. Pinaatissa vastaava arvo on 45 milligrammaa.

Ruoaksi valmistettaessa nokkoset on hyvä ensin kiehauttaa vähässä vedessä noin 30 sekunin ajan, ja valuttaa ne hyvin siivilässä. Nokkosia voi käyttää monenlaisiin ruokiin ja leivonnaisiin, keittoihin, munakkaisiin, ohukaisiin, piirakoihin, suolaisiin kekseihin ja sämpylätaikinoihin. 

Nappaa ohje: Pinaattiletut ja nokkosletut  – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!

Katso myös video: Testaa myös Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta!

0:47img

Näin valmistuu Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta.

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka