Saako kahvia lämmittää mikrossa? Niina ja Lore Backman yllättyivät paahtimokierroksella: "Ei tuoksu yhtään kahvilta"
Huomenta Suomen juontajat Niina ja Lorenz Backman perehtyivät kahvinpaahtamisen saloihin.
Miten kahvipavuista oikein valmistetaan suomalaisten rakastamaa kahvijuomaa? Kaffa Roastery -kahvipaahtimon perustaja Svante Hampf perehdytti Huomenta Suomen juontajia Niina ja Lore Backmania kahvinvalmistuksen saloihin.
Hampf esitteli Niinalle ja Lorelle muassa erikoisen kahvintuottamisprosessin sivutuotteen.
– EU vasta viime vuonna salli tämän myynnin. Ennen ollaan myyty tätä tiskin alla. Nyt sitä voi myydä ihan elintarvikkeena. Tämä on cascara. Se on kuivattua marjalihaa, Hampf näytti.
Niina ja Lore yllättyivät maistettuaan cascaraa ja siitä valmistettua juomaa.
– Tämä ei tuoksu yhtään kahvilta, kofeiiniyliherkäksi tunnustautunut Lore totesi.
Niina halusi saada kahvimestarilta vastauksen myös tuttuun ikuisuuskysymykseen.
– Moni tekee niin, että kun kahvi kylmenee, se lämmitetään mikrossa. Saako niin tehdä?
Katso yllä olevalta videolta, mitä mieltä ammattilainen on kahvin mikrottamisesta, ja mitä muita seikkoja liittyy sekä kahvin paahtamiseen että kahvijuoman nauttimiseen!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"