Huomenta Suomen juontajat Niina ja Lorenz Backman perehtyivät kahvinpaahtamisen saloihin.
Miten kahvipavuista oikein valmistetaan suomalaisten rakastamaa kahvijuomaa? Kaffa Roastery -kahvipaahtimon perustaja Svante Hampf perehdytti Huomenta Suomen juontajia Niina ja Lore Backmania kahvinvalmistuksen saloihin.
Hampf esitteli Niinalle ja Lorelle muassa erikoisen kahvintuottamisprosessin sivutuotteen.
– EU vasta viime vuonna salli tämän myynnin. Ennen ollaan myyty tätä tiskin alla. Nyt sitä voi myydä ihan elintarvikkeena. Tämä on cascara. Se on kuivattua marjalihaa, Hampf näytti.
Lue myös: Tämä kofeiinipitoinen supertuote on kielletty EU-maissa – löi kokeneen suomalaispaahtajankin ällikällä: "Meinasin tippua tuolilta kun maistoin ensimmäistä kertaa"
Niina ja Lore yllättyivät maistettuaan cascaraa ja siitä valmistettua juomaa.
– Tämä ei tuoksu yhtään kahvilta, kofeiiniyliherkäksi tunnustautunut Lore totesi.
Niina halusi saada kahvimestarilta vastauksen myös tuttuun ikuisuuskysymykseen.
– Moni tekee niin, että kun kahvi kylmenee, se lämmitetään mikrossa. Saako niin tehdä?