Kukapa ei rakastaisi päältä rapeita ja sisältä ihanan meheviä cookieita? Nämä koko perheen suosikkikeksit muuttuvat entistäkin herkullisimmiksi yhden ainesosan avulla.
Tuorejuusto on raaka-aine, joka muuttaa suussa sulavat cookiet entistäkin koukuttavimmiksi herkuiksi. Delish-sivuston mukaan taikinan joukkoon lisättävä tuorejuusto tekee kekseistä todella pehmeitä, kevyitä, kuohkeita – ja todella erityisiä.
Keksien paistamisessa kannattaa olla tarkkana, ettei herkkuja tule pidettyä uunissa liian kauaa. Cookiet ovat nimittäin parhaimmillaan silloin, kun ne ovat vielä sisältä ihanan pehmeitä.
LUE MYÖS: Näin maailman suosituimmat suklaakeksit ovat todellisuudessa syntyneet – palkkio reseptistä maksettiin suklaalla
Superpehmeät suklaacookiet (n. 30 kpl )
5,5 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
225 g tuorejuustoa
1 1/3 dl ruskeaa sokeria
1 1/3 dl hienoa sokeria
2 tl vanilja-aromia
2 isoa kananmunaa
4,5–5 dl suklaahippuja
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Yhdistä kulhossa jauhot, ruokasooda ja suola.
Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella 1–2 minuuttia. Vatkaa joukkoon vanilja-aromi ja kananmunat. Sekoita lopuksi jauhot ja suklaahiput taikinan joukkoon lastalla käännellen.
Nostele kahden lusikan avulla taikinasta leivinpaperin päälle sopivan kokoisia annoksia. Jätä taikinan väliin tila, sillä keksit leviävät uunissa. Paista keksejä 10–12 minuuttia, kunnes keksit ovat muuttuneet pohjista kullankeltaisiksi, mutta ovat vielä sisältä pehmeitä.
Lähde: Delish