Mitä kaikkea kannattaa muistaa kalaa tai lihaa savustaessa? Nappaa kokki Sauli Kemppaisen vinkit videolta.
Huippukokki Sauli Kemppainen jakoi taannoin Viiden jälkeen -ohjelmassa parhaat savustamisvinkkinsä. Kemppaista pyydettiin nimeämään kolme yleistä virhettä, joihin kotikokki yleensä savustaessaan sortuu.
Sauli Kemppainen tunnetaan Michelin-tähtikokkina, joka on viimeksi luotsannut Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa. Kemppainen on myös nähty MTV:llä Suomen omana "Gordon Ramsayna", sillä kokki toimi Hell’s Kitchen -ohjelman keittiöpäällikkönä vuonna 2013.
Kemppaisen mukaan tärkeintä on valita ensimmäiseksi hyvä raaka-aine savustamiseen.
– Eli tuore ja puhdas raaka-aine. Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta, vaikkapa mennä lenkille, Kemppainen virnuili.
Myös vääränlainen suolaus voi pilata savustetun ruoan.
– Suolaus on todella tärkeä juttu, koska suola tuo sen raaka-aineen oman maun isosti ylös.