Suklaarasioihin ei uskalleta tehdä muutoksia – valmistajat pelkäävät suomalaisten palautevyöryä
Konvehtirasioihin tehdään muutoksia maltillisesti, sillä perinteitä vaalivia kuluttajia ei haluta harmistuttaa liian suurilla muutoksilla.
Jouluna perinteitä arvostetaan ja moni haluaa palata joulupöydässä tuttujen ja perinteisten makujen pariin. Erilaiset suklaakonvehdit ja makeiset ovat myös osa joulunajan herkuttelua ja tietyistä makeisista on muodostunut yhtä lailla osa joulun perinteitä.
Makeisten valmistajat kuitenkin toisinaan muuttavat konvehtien valikoimaansa ja uudistukset voivat joskus herättää tunteita kuluttajissa. Kysyimmekin Fazerilta ja Pandalta millaisia uudistuksia joulun makeisiin tehdään ja miten ne on otettu vastaan.
– Pandan joulunajan kesto-suosikkia Juhlapöydän konvehteja -rasiaa on päivitetty vuosien varrella erittäin maltillisesti, Pandan kuluttajapalvelun edustaja Eeva Räihä kertoo.
Panda tuo kuitenkin tänä jouluna uutuuksia markkinoille uusien konvehtirasioiden muodossa, esimerkkeinä Minttu Klassikkokonvehdit ja Suosikki Konvehtimix. Räihän mukaan uudistukset ja uutuusmaut saavat kuluttajilta yleensä hyvän vastaanoton, sillä uutuudet tuovat vaihtelua joulunajan tarjoiluihin.
Fazerin makeisten edustaja Liisa Eerola muistelee, että Fazerin Present-rasiaan vuorostaan tuotiin viime vuonna muutama kokonaan uusi maku. Tänä vuonna valikoimaan ei ole tehty muutoksia.
Suomalaiset antavat aktiivisesti palautetta
Pandan Räihä kertoo, että kuluttajat antavat aktiivisesti palautetta ja toivovat uudenlaisia makuja ja tuotteita. Myös vanhoja klassikoita kysellään aika ajoin takaisin.
Palautetta seurataan ja toiveita otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan.
– Kuluttajien toiveesta konvehtirasiamme ovat nyt gluteenittomia, Räihä sanoo.
Eerola kertoo myös, että Karl Fazer Travel -suklaalevyjen kehittämisessä kuunneltiin kuluttajien toiveita makuyhdistelmistä. Kenties samoja makuja tavataan jatkossa myös joulukonvehtien valikoimissa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka