Ravintolaketju O’Learys ryhtyy tarjoamaan lihalle jatkossa vaihtoehdoksi nykyaikaista, kasvipohjaista raaka-ainetta.
Sen jälkeen kun elintarvikekemisti Reetta Kivelän kehittelemä pavuista ja kaurasta tehty proteiini, nyhtökaura, sai huomiota, ollaan Suomessa havahduttu entisestään tarjoamaan tavallisille pihveille innovatiivisia kasvisvaihtoehtoja. Kesän kynnyksellä muun muassa O’Learys-ravintola on päättänyt ottaa uuden kasvisvaihtoehdon listalleen lihatuotteiden rinnalle.
"Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja"
Ravintolaketju O’Learys tarjoaa lihan sijaan asiakkaille uudenlaista kasvisvaihtoehtoa, soijapapu-uutteesta valmistettua, kasvipohjaista ja ilmastoystävälliseksi kehuttua raaka-ainetta, Oumphia. Tarkoitus on, että kasvisvaihtoehdolla on mahdollisuus korvata liha, kana ja kala ravintolan suosituimmissa annoksissa.
– Monet kaipaavat kasvisvaihtoehtoja ja ilmastoystävällisiä annoksia, ja luonnollisesti haluamme myös tarjota niitä ruokalistallamme, O’Learys Trademark -yhtiön toimitusjohtaja Christian Bellander toteaa.
Oumph on koostumukseltaan huokoista, ja sen voi tarjota suikaleina, paloina tai fileenä. Oumph!-tuotteiden takana on Food for Progress yritys, joka lanseerasi konseptin helmikuussa 2015.
Lähde: O’Learys Trademark, Food for Progress Scandinavia AB