Suomalaisen lakritsin pehmeys ja ainutlaatuinen maku ovat tehneet siitä tuotteen, jota ostetaan paljon myös Suomen rajojen ulkopuolella.
Kurkista videolta, kuinka Turkinpippurit oikein valmistetaan.
Vuonna 1928 lanseerattu Fazerin lakritsi on yksi ensimmäisistä suomalaisista lakritseista. Vaikka lakritsia on ollut myynnissä jo 90 vuotta, viime vuosina lakritsin myynti on ollut kasvussa.
Tämä selittyy Fazerin Senior Brand Manager Soile Motsakov-Nykoppin mukaan kyseisen makeisen luonnollisuudella. Lakritsin valmistukseen ei käytetä lisäaineita, vaan luonnollisia raaka-aineita, mikä vetoaa nykypäivän kuluttajiin.
LUE MYÖS: Tiesitkö, mistä viinikumi on saanut nimensä? Taustalla tolkuton tarina
– Ihmiset kokevat, että lakritsi on luonnollisempi kuin moni muu karkki, Soile Motsakov-Nykopp toteaa.
Aintulaatuinen makeinen monella tapaa
Motsakov-Nykopp kertoo meille tutun lakritsin olevan muiden maiden vastaaviin makeisiin verrattuna melko uniikki ja erilainen tuote. Tämä onkin syy siihen, miksi suomalainen lakritsi on tunnettu tuote myös muualla maailmassa.
– Monet skandinaavitkin puhuvat finsk-lakritsista takoittaessaan pehmeää, suomalaista lakritsia, sillä heidän omien lakritsiensa reseptiikat eroavat melko paljon meidän omasta, Motsakov-Nykopp kertoo.
Motsakov-Nykoppin mukaan suomalainen lakritsi poikkeaa muiden Pohjoismaiden omista niin reseptiikalta kuin valmistustavaltaan. Esimerkiksi kuuluisat tanskalaiset Johan Bülowin lakritsipallojen valmistukseen käytetään riisijauhoa, mikä tekee makeisesta heti erilaisen niin maultaan kuin rakenteeltaan.
– Tanskassa myydään todella paljon lakua finskt lakrits -nimikkeellä, vaikka se ei olisi välttämättä edes Suomessa valmistettua. Silti he käyttävät sitä nimikettä.