Tuoreista mustikoista valmistettava sinappi sopii loistavasti etenkin raakamakkaroiden kumppaniksi.
VIDEO: Poimi talteen perinteisen sinapin resepti!
Kotikokkien suosikkileivonnainen näin elokuun alkuviikoilla on ehdottomasti mustikkapiirakka. Vaikka mustikoita on totuttu käyttämään pääasiassa erilaisiin jälkiruokiin ja leivontaan, tätä terveyspommia kannattaa hyödyntää myös grilliaterialla.
Mustikasta voi nimittäin valmistaa vaikkapa herkullisen sinapin.
LUE MYÖS: Tiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran
– Mustikkasinapissa maistuvat marjojen raikkaus ja metsän aromit. Siksi se sopii mainiosti hieman mausteisemmille grillimakkaroille ja erityisen hyvin raakamakkaroille, HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho suosittelee.
Voimakkaan värisestä mustikasta valmistuu tumman violettia sinappia, ja näin ollen se on hauska elementti myös kesäkattauksessa. Tämä sinappi sopii loistavasti myös mökkituliaiseksi!
Mustikkasinappi
3 dl tuoreita mustikoita
0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
0,5 dl sinappijauhetta
¼ tl jauhettua maustepippuria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Kaada seos kuumana puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokauden.
Halutessasi voit paseerata eli painella sinapin lusikalla tai kauhalla siivilän läpi ennen jäähdyttämistä. Tällöin saat sinapista marjojen kuoret ja siemenet pois.
Säilytä sinappia jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä muutaman viikon.
Lähde: HK