Helsinkiin avautuu torstaina odotettu uutuusravintola.
Arvostetun helsinkiläisen Michelin-ravintola Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen tiedotti keväällä aikovansa sulkea ravintolansa ovet. Chef & Sommelierin viimeinen illallinen nautittiin kesäkuussa, mutta kyseessä eivät suinkaan olleet lopulliset jäähyväiset. Laukkonen nimittäin kertoi avaavansa tiloihin uuden ravintolakonseptin.
Nyt Laukkosen uusi konsepti on vihdoin paljastanut: keittiömestari avaa Helsingin Ullanlinnaan ravintolan nimeltä Ora. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Viisi Tähteä.
Vuonna 2014 Michelin-tähden saanut ravintola Chef & Sommelier sulkee ovensa kesäkuussa Helsingin Huvilakadulla. Keittiömestari Sasu Laukkonen kertoi avoimessa tiedotteessaan uusista haasteistaan.
Viisi Tähteä- sivuston mukaan ravintolan keittiömestariksi on palkattu Erno Kemi. Raaka-ainehankintaan keskittyvä Laukkonen nähdään kuitenkin myös sekä keittiössä että salissa.
Ravintolan nettisivut pajastavat, että Chef & Sommelierin tapaan myös ravintola Orassa keskitytään paikallisiin raaka-aineisiin modernilla otteella. Ravintola tarjoilee kuuden ruokalajin menua 85 euron hintaan.
– Suunnittelemme menun suomalaisten sesonkien mukaan, nopeita muutoksia ylläpitäen, jotta ehdimme kaikki nauttia lyhyen kasvukauden aikana hyvistä raaka-aineistamme, Oran nettisivuilla kerrotaan.
Ravintola Ora avaa ovensa torstaina 3.8.2017. Ravintolan ensimmäinen menu pitää sisällään muun muassa Inarin siikaa ja kesäkaritsaa Ahvenanmaalta. Illallisten lisäksi ravintola tarjoilee myös lounasta perjantaisin ja lauantaisin.