Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Superherkullinen tapa valmistaa popcornit – täydellistä twistiä pekonilla!

popcornit
Shutterstock
Julkaistu 06.06.2015 21:40

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Unohda tavallisen tylsät popparit ja testaa tämä pekonirikas versio!

Elokuva-iltasi mullistuvat nyt. Kun tavalliset popcornit kyllästyttävät eikä mieli tee kajota perunalastuihinkaan, on aika testata tätä Always Order Dessert -sivuston pekonia ja suklaata sisältävää popparireseptiä!

VINKKI: Nämä popparit maistuvat kuohuviininkin kera!

Pig Candy Popcornit pekonin ja suklaan kera

Tarvitset:
1 rkl kasvi- tai öliiviöljyä
6 siivua pekonia
1 dl popcornin jyviä
1 tl savustettua paprikaa
1/4 tl cayennea (halutessasi)
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
suolaa
3 dl suklaahippuja

Tee näin: Laita suuri kattila keskilämmölle. Lisää öljy ja pekoni ja kypsennä noin 7–10 minuuttia, kunnes rasva on sulanut ja pekoni on rapeaa. Laita pekonisiivut paperipyyhkeillä päällystetylle lautaselle ja anna jäähtyä. Jätä rasva kattilaan.

Nosta lämpöä ja lisää 5 popcorn-jyvää kattilaan. Kypsennä minuutin tai kaksi, kunnes ne poksahtavat, ja lisää sitten loput jyvät. Peitä kattila kannella ja anna jyvien valmistua. Ravista kattilaa koko ajan, kunnes jyvien poksahtelu loppuu.

Siirrä popparit suureen kulhoon ja lisää mausteet. Pilko pekonit joukkoon. Sekoita kunnolla ja lisää vielä suklaahiput joukkoon. Jotkut hipuista sulavat lämpimien popcornien joukkoon, mutta se on vain hyvä!

Tarjoile välittömästi tai anna jäähtyä ja säilö ilmatiiviissä rasiassa korkeintaan 24 tuntia.

Lähde: Always Order Dessert

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot