"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelle
Ruokaisa rameletti sopii niin päivälliseksi kuin tuhdiksi aamiaiseksikin.
Mitä saadaan, kun yhdistetään pussillinen ramen-nuudeleita sekä omeletti? No rameletti tietenkin!
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Amelia Rampe kirjoittaa, että annos syntyi tarpeesta valmistaa perheelleen pikaisesti päivällinen aineksina vain ruokakomeron aarteet.
– Ja arvatkaa mitä? Tämä oli hitti! Rampe hehkuttaa.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Alkuperäisessä reseptissä hyödynnetään Spam-säilykettä, joka on sian- ja naudanlihasäilykettä. Vastaava tuote olisi Suomessa tuiki tuttu nötkötti, mutta reseptissä voi myös käyttää esimerkiksi mitä tahansa kinkkua.
Rapea rameletti
(2 annosta)
noin 85 g kuivaa ramen-nuudelia (ja maustepussi)
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
4 keskikokoista vihersipulia
2 isoa valkosipulin kynttä
noin 170 g kinkkua
3 suurta kananmunaa
noin 5 dl baby-pinaattia
1/4 tl hondashi-kastiketta tai kanalientä
1/4 tl suolaa
3 rkl kasviöljyä
1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Kippaa nuudelit kulhoon ja ripottele kaksi ruokalusikallista seesamiöljyä nuudelien sekaan.
2. Pilko vihersipulit ohuiksi renkaiksi, pidä valkoiset osat ja vihreä varsi erillään. Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi.
3. Sekoita erillisessä kulhossa kananmunat, kanaliemi, suola ja ruokalusikallinen seesamiöljyä ja sekoita kunnolla. Mittaa kolmanteen kulhoon pinaatin lehdet.
4. Kuumenna ruokalusikallinen kasviöljyä keskikokoisessa paistinpannussa. Lisää kinkku pannulle ja ruskista, kunnes palaset hieman rapeutuvat reunoista, noin kolmen minuutin ajan. Siirrä kinkku reikäkauhan avulla pannulta pinaatin lehtien joukkoon ja sekoita.
5. Laske pannun lämpöä keskilämmölle. Lisää pannuun vihersipulin valkoiset osat sekä valkosipulit. Kuullota noin parin minuutin ajan. Siirrä sipulit sitten reikäkauhan avulla pinaatin ja kinkun kanssa samaan kulhoon. Lisää kulhoon vielä kypsät nuudelit ja sekoita kaikki hyvin keskenään.
6. Lisää viimeiset kaksi ruokalusikallista kasviöljyä paistinpannulle ja lisää lämpöä hieman. Kun öljy on kuumentunut, ripottele pannulle nuudelin maustepussin sisältö sekä nuudelisekoitus ja levitä tasaisesti pannun pintaan. Anna paistua sen enempää sekoittelematta noin 2–3 minuuttia, kunnes pohja alkaa ruskistua.
7. Kaada nuudeleiden päälle kananmunaseos ja kallistele pannua, jotta se jakautuu tasaisesti. Laita kansi pannun päälle ja laske lämpöä. Kypsennä, kunnes munaseos on jähmettynyt ja lähes kypsä, noin kolmen minuutin ajan.
8. Liuta rameletti suurelle lautaselle. Laita paistinpannu sitten varovasti lautasen päälle ja käännä kummatkin yhdellä nopealla liikkeellä ympäri, jota saat paistettua myös toisen puolen rameletista. Jatka kypsentämistä ilman kantta vielä parin minuutin ajan.
9. Kippaa valmis rameletti lautaselle ja ripottele päälle vihersipulin silputtu varsi.
Lähde: The Kitchn
Katso myös: Tätä kananmunien kuorimiseen liittyvää kikkaa et ehkä tiennyt:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa