Superjuoma, joka parantaa ruoansulatusta ja helpottaa oloa – tätä kannattaisi nauttia joka päivä
Keltaisesta kurkumasta valmistuvaa kuumaa juomaa on käytetty jo pitkään hoitamaan mitä erilaisimpia sairauksia. Tällä juomalla voit kokeilla taltuttaa myös vappuaamun kohmeloista oloa.
Kurkuma on tuttu mauste monista ruokalajeista, kuten currysta ja paellasta, mutta harva tietää, kuinka terveellisestä mausteesta loppupeleissä oikein onkaan kysymys.
Terveystietoiset ihmiset valmistavat tällä hetkellä tulehduksia hillitsevästä kurkumasta, maidosta ja muista terveellisinä tunnetuista raaka-aineista maukasta teetä, jolla uskotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä.
Kurkumateen hyödyt:
- Sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa taistelussa flunssaa ja vilustumisoireita vastaan
- Voi helpottaa turvotusta ja jäykkyyttä lihaksissa ja nivelissä
- Voi tehostaa aivojen terveyttä ja muistia
- Voi edesauttaa ruoansulatusta ja lievittää kroonisten ruoansulatusongelmien oireita
- Voi auttaa kuukautiskipujen hoidossa
- Myös inkiväärillä ja kanelilla on tutkitusti tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia
Vaikuttava aine kurkumassa on kurkumiini, jota Well and Good -sivuston asiantuntijat suositteleva nauttimaan 500–1000 milligrammaa päivässä anti-inflammatoristen, eli tulehdusta ehkäisevien ja lieventävien höytyjen saamiseksi. Teelusikallinen kurkumaa sisältää noin 200 milligrammaa kurkumiinia.
Juomalla kaksi kupillista kurkumateetä päivässä ja käyttämällä maustetta ruoanlaitossa, saat kaikki terveyhyödyt irti.
Kurkumatee (1 annos)
1,5 dl maitoa
1 tl kurkumaa
½ tl inkivääriä (jauhettuna tai tuoreena raastettuna)
½ kanelia
ripaus mustapippuria (tehostaa kurkuman terveyshyötyjä)
1 tl hunajaa
Yhdistä kaikki ainekset kattilassa. Kun seos kiehahtanut, laske lämpöä välittömästi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kattilastasi löytyy tuoksuva ja kauniin kullankeltainen maitoseos. Siivilöi juoma mukiin.
Lähde: Taste of Home
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka