Inkiväärishotti on flunssakauden ehdoton hittijuoma. Näin teet sitä helposti itse!
Huomenta Suomessa perehdyttiin sunnuntaina terveysvaikutuksia pursuavaan raaka-aineeseen, inkivääriin. Inkivääri sopii kotikeittiössä moneen: sitä voi käytää sekä suolaisissa että makeissa ruoissa sekä leivonnaisissa.
Inkivääriä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös hittijuomaan, inkiväärishottiin.
– Se on ehkä kaiken a ja o tähän flunssakauteen, totesi kotitalousopettaja Arja Elina Laine Huomenta Suomessa.
Lue myös: Auttaako hunaja oikeasti yskään? Ylilääkäri vastaa
Erilaisista vastustuskykyä ylläpitävistä inkiväärishoteista on viime vuosina tullut muoti-ilmiö ja juomia saa ostettua myös valmiina kaupoista. Kauppojen inkiväärishottien litrahinta kipuaa kuitenkin helposti useisiin kymmeniin euroihin. Huomattavasti halvemmalla pääsee, jos tekee inkiväärijuoman itse.
– Kyllä säästää, jos lähtee itse tekemään.
Arjan inkiväärishotti sisältää inkiväärin lisäksi muun muassa hieman tyrnimehua ja sen lisäksi joko appelsiini-, porkkana- tai omenamehua. Juoman voi maustaa hunajalla, sitruunalla ja halutessaan vaikka valkosipulilla.
Katso videolta Arjan vinkit inkiväärishotin valmistamiseen sekä inkiväärin kuorimiseen ja säilyttämiseen!
Nappaa ohje: Inkiväärishotti flunssakauteen