Tammisaaresta löytyy pizzeria, jonka täytefilosofia perustuu lähiruokaan. Pizzan päälle laitetaan sitä, mitä satokausi suo ja mitä paikalliset toimittajat tuovat. Konsepti näyttää toden totta toimivan, sillä pizzeria on niin suosittu, että sinne jonotetaan.
Tammisaaressa sijaitsevaan Nick Victorzonin pizzeriaan on lähes joka ilta jono. Pizzerian ruokalistalta ei kuitenkaan löydy suomalaisten tyypillisesti rakastamia kinkku-ananas-aurajuustopizzoja, vaan menu rakentuu ihan omanlaisella filosofiallaan. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma vieraili tammisaarelaisessa YLP!-pizzeriassa syyskuussa.
Täyte ei ole pizzan tärkein osa
Lähi- ja sesonkiruokaan nojautuvan pizzerian pizzojen täytteistä voi bongata vaikkapa fenkolin, pihlajanmarjan tai silakan. Täytteet eivät kuitenkaan ole Nick Victorzonin mukaan pizzan tärkein elementti.
– Tärkein osa on ehdottomasti taikina. Se on se juuri, pohja. Se on kuin voileipä. Jos sinulla on hyvä leipä, niin se ei ole niin tärkeää, mitä siihen päälle tulee.
Täytepuolella Nick käyttää sekä tuoreita, pikkelöityjä että pakastettuja lähiraaka-aineita. Siksi pizzaan on eksynyt täytteeksi myös esimerkiksi pihlajanmarja.
– Miksi ei? Se on suomalainen marja, ollaan siitä ylpeitä.