Helsingin Uutisten äänestyksessä listattiin kaupungin parhaat pizzeriat. Parhaimman pizzerian titteli meni Oulunkylään.
Videolta näet, miten pizzat paistuvat Helsingin parhaassa pizzeriassa.
Oulunkylässä sijaitseva pizzeria Capperi on saanut Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä eniten ääniä ja voittanut Helsingin paras pizzeria -tittelin. Täpärästi kakkossijalle sijoittui 23 äänen erolla Helsingin Torikortteleissa sijaitseva Via Tribunali ja kolmanneksi nousi töölöläinen Daddy Green's.
LUE MYÖS: Et kai itse syö näin? Mies tuomittiin "hirviöksi", kun kuva hänen pizzansyöntitavastaan levisi: "Tällaisille ihmisille ei pitäisi antaa pizzaa lainkaan"
Helsingin Uutisten mukaan lukijat antoivat äänestyksessä ennätykselliset 6072 ääntä, joista Capperin saalis oli 884. Edellinen pizzeriaäänetys järjestettiin vuonna 2015, jolloin kärkeen nousivat Linko ja Classic Pizza. Nyt kumpikaan ei lehden mukaan sijoittunut lähellekään kärkeä.
"Jos et ole maistanut autenttista napolilaista pizzaa, et ole maistanut pizzaa sen aidoimmassa olomuodossa"
Kärkikolmikkoa sen sijaan yhdistää se, että kaikissa paikoissa tarjoillaan nimenomaan napolilaistyylistä pizzaa. Via Tribunalin mukaan napolilaisen pizzan herkullisuuden takaavat maukas, kuohkea ja 20 tuntia kohonnut pohja, tuoreet raaka-aineet sekä minuutin paistoaika 450-asteisessa avotuliuunissa. Lyhyen paistoajan ansiosta täytteet eivät kuivu, vaan ne pitävät tuoreet makunsa sisällään.
Myös täytteet pyritään pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, eikä pizzaan tungeta kaikkea, mitä kaapista löytyy. Makuharmonia mietitään tarkasti.
– Jos et ole maistanut autenttista napolilaista pizzaa, et ole maistanut pizzaa sen aidoimmassa olomuodossa, Via Tribunalista todetaan.
Suomalaisten suosikkipizzaa ei Capperista saa
Myös Capperissa uskotaan napolilaisen pizzanpaistotavan ja pizzojen laadun tuomaan menestykseen.
– Kilpailu Suomessa on kovaa. Täällä on todella hyviä ravintoloita. Nykyään ihmiset odottavat pizzalta enemmän, parempaa laatua ja makua, Capperin Miguel Papaianni kommentoi Helsingin Uutisille.
Capperilla on nykyään Oulunkylän lisäksi ravintoloita keskustassa ja Pasilan Triplassa. Papaianni muisteli vuonna 2019 MTV:n haastattelussa, miten Oulunkylän ravintolan avaaminen muutti kaiken.
– Perheet lähialueilta tulivat syömään yhdessä hyvää ruokaa ilman älylaitteita. Eräs perhe teki pöytävarauksen jokaiselle perjantaille vuodeksi eteenpäin, Capperin ”titolare” eli päällikö Miguel Angel Papaianni kertoi ensimmäisen ravintolan avaamisesta.
Yksi ravintolan omistajista, Juha Kvist, kertoi myös, että Capperista ei saa suomalaisten suosikkipizzaa lainkaan.
– Fantasia on tutkitusti suomalaisten suosikkipizza, mutta sitä ei meidän ravintolassa saa! Napolilaisen pizzan pohja on niin ohut, että pizza repeää, jos täytteitä kasaa päälle liikaa.
LUE MYÖS: Tähän suomalaispizzeriaan on jatkuvat jonot – omistaja paljastaa parhaan pizzan salaisuuden: "Ehdottomasti tärkein osa"
Lähteet: Helsingin Uutiset, Via Tribunali