Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tähderuoka: Minestrone - sesonkien kuningas

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 07.05.2012 06:50

Tähderuoka ja ruoan hävikin pienentäminen ovat nyt tapetilla. Satuin sunnuntaina kokkaamaan erästä parhaista tähderuoista, minestronekeittoa. Sen sielu on sesongin raaka-aineissa, mutta siihen voi käyttää hyvin monenlaisisia tähteitä. Tämä ei ole piiperrystä. Siitä kertoo jo nimikin, joka tarkoittaa suomeksi isoa keittoa. Palat saa jäädä rustiikkisen kokoisiksi, kunhan niitä voi syödä lusikalla.

Oheiseen reseptiin käytin jämät juuriselleristä, kurttukaalista, persiljasta, pinaatista, salaatista, sipulista, porkkanoista, tomaatista, riisin muotoisesta pastasta ja kesäkurpitsasta. Lisäksi pakkasesta löytyi pussi herneitä. Ohje toimi mainiosti, mutta niin toimii vähän minkälainen oma sovellus tahansa. Eli suosittelen kurkkaamaan jääkaappiin tai miettimään vihannesosastolla, mistä kaikesta itse voisi tykätä. Voit jättää pekonin pois tai lisätä mukaan lisää lihaa - vaikka tähteitä. Sesongin kunnioittaminen on keiton juju. Toukokuun alussa se on toki hivenen rajallista, mutta pistä ruokalaji korvan taakse kesän satoa varten!

Minestrone 3 valkosipulinkynttä, ohuesti viipaloituna

nyrkin kokoinen pala juuriselleriä, pieninä kuutioina

4 pientä porkkanaa, ohuesti viipaloituna

2 pientä kesäkurpitsaa, ohuesti viipaloituna

1 sipuli, hienonnettuna

4 slaissia pekonia, hienonnettuna

1 tomaatti, lohkoina

puska persiljaa, hienonnettuna, myös varret

4 lehteä kurttukaalia, suikaloituna

kourallinen pinaattia, suikaloituna

muutamia salaatinlehtiä, suikaloituna

pussi pakasteherneitä (mielummin toki tuoreita)

2 l kasvislientä

150 g pientä pastaa

oliiviiöljyä

suolaa

pippuria

Pesto puska basilikaa

0,5 dl pinjansiemeniä

1 dl parmesaania

1 dl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Ota iso kattila ja kuumenna siinä oliiviöljyä. Paista keskilämmöllä pekonia, juureksia, sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää mukaan kesäkurpitsaviipaleet ja paista vielä 3-4 minuuttia. Lisää pataan tomaattipalat, kaalit, pinaatit ja tuoreet herneet. Pakasteherneet kannattaa lisätä vasta haudutuksen puolivälissä. Kaada mukaan kasvisliemi ja pasta. Anna hautua, kunnes pasta on al dente. Tee sillä välin pesto.

Murskaa morttelissa sekaisin basilikanlehdet, pinjansiemenet ja parmesaani. Kaada oliiviöljyä sen verran, että aikaiseksi tahnan. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Keiton ollessa liki valmista, kippaa mukaan salaatinlehtisuikaleet. Hämmennä ja nosta lautasille. Laita tymäys pestoa päälle ja kruunaa lorauksella hyvää oliiviöljyä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaColcannon – irlantilainen perunamuusiLahmacun-vegeburgeriVoinen salviarisotto limelläPerunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineilleSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla
kasvisruokareseptitähderuoka

Tuoreimmat aiheesta

kasvisruoka
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 06.09.201910:26
    kaali

    Colcannon – irlantilainen perunamuusi

  • 20.03.201915:00
    vegeburgeri

    Lahmacun-vegeburgeri

  • 15.01.201920:50
    risotto

    Voinen salviarisotto limellä

  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille