Tähderuoka ja ruoan hävikin pienentäminen ovat nyt tapetilla. Satuin sunnuntaina kokkaamaan erästä parhaista tähderuoista, minestronekeittoa. Sen sielu on sesongin raaka-aineissa, mutta siihen voi käyttää hyvin monenlaisisia tähteitä. Tämä ei ole piiperrystä. Siitä kertoo jo nimikin, joka tarkoittaa suomeksi isoa keittoa. Palat saa jäädä rustiikkisen kokoisiksi, kunhan niitä voi syödä lusikalla.
Oheiseen reseptiin käytin jämät juuriselleristä, kurttukaalista, persiljasta, pinaatista, salaatista, sipulista, porkkanoista, tomaatista, riisin muotoisesta pastasta ja kesäkurpitsasta. Lisäksi pakkasesta löytyi pussi herneitä. Ohje toimi mainiosti, mutta niin toimii vähän minkälainen oma sovellus tahansa. Eli suosittelen kurkkaamaan jääkaappiin tai miettimään vihannesosastolla, mistä kaikesta itse voisi tykätä. Voit jättää pekonin pois tai lisätä mukaan lisää lihaa - vaikka tähteitä. Sesongin kunnioittaminen on keiton juju. Toukokuun alussa se on toki hivenen rajallista, mutta pistä ruokalaji korvan taakse kesän satoa varten!
Minestrone 3 valkosipulinkynttä, ohuesti viipaloituna
nyrkin kokoinen pala juuriselleriä, pieninä kuutioina
4 pientä porkkanaa, ohuesti viipaloituna
2 pientä kesäkurpitsaa, ohuesti viipaloituna
1 sipuli, hienonnettuna
4 slaissia pekonia, hienonnettuna

