Tämä resepti on aivan järjettömän suosittu viikosta toiseen
Avokadopasta on villinnyt suomalaisia jo yli 12 vuoden ajan.
Avokadopastan suosiolle ei näy loppua. Alun perin vuonna 2012 julkaistu resepti keikkuu edelleen viikottain suosituimpien Makuja-sivuston ruokaohjeiden listalla.
Muistatko vielä, miten hittiresepti sai aikoinaan alkunsa?
Näin tunnettu avokadopasta sai alkunsa
Tunnetuimman avokadopastan reseptin takana on helsinkiläinen kokki ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen. Alun perin hittiresepti julkaistiin syksyllä 2012 ilmestyneessä Alexander ja Hanna Gullichsenin (nyk. Hanna Himanka) Safkaa-keittokirjassa (Otava 2012), josta tuli myyntimenestys.
Kokeile kotona: Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
Kyseessä oli treffiruoka pariskunnalle, joka on sittemmin eronnut.
– Se oli ensimmäinen ruoka, jota vaimolleni kokkasin. Hän on kertonut jälkeenpäin, että meinasi itkeä syödessään – oli kuulemma niin hyvää, Alexander kertoi aikoinaan blogissaan.
Ensimmäisiä somen resepti-ilmiöitä
Avokadopastaa voidaan pitää yhtenä ensimmäisistä sosiaalisen median ajan resepti-ilmiöistä Suomessa. Se paisui niin isoksi ilmiöksi, että reseptin ainekset loppuivat monin paikoin ruokakaupoista.
Avokadon yhdistäminen pastaan lämpimässä rouassa oli tuolloin varsin uusi juttu monelle suomalaiselle kotikokille.
Sittemmin alkuperäisestä avokadopastasta on kehitelty lukuisia uusia muunnoksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"