Bolognese on koko perheen suosikki, joka kannattaa valmistaa alusta loppuun asti itse – vastoin luuloja se on helppoa ja nopeaa, ja vie herkun aivan uudelle tasolle.
Bolognese-kastike on monen perheen ruokasuosikki – vie se uudelle tasolle kokkaamalla koko herkku alusta alkaen itse ilman valmiita kastikkeita.
Täydellinen bolognese-kastike:
(4–5 annosta)
1 rasia naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 suuri porkkana
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
400 grammaa tomaattimurskaa
1 dl kylmää vettä
2 ruokalusikallista vasikanfondia
2 tl kuivattua oreganoa
1. Pilko sipuli ja porkkana hienoksi ja paista pannulla oliiviöljyssä kevyesti niin että sipuli ja porkkana pehmenevät, mutta eivät saa liikaa väriä.
2. Pilko valkosipuli ja lisää se paistokseen. Lisää mausteet. Kuullota hetki.
3. Lisää jauheliha ja ruskista.
4. Lisää tomaattipyre
5. Lisää vasikanliemikuutio, vesi ja tomaattimurska
6. Hauduta vähintään 20 minuuttia tai kunnes vesi haihtuu. Halutessasi voit lisätä vettä ja haudutella kastiketta pidempäänkin, jolloin siitä tulee vieläkin maukkaampaa.
7. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan vielä suolaa ja pippuria, tarjoile keitetyn pastan kanssa.