Tässä on vuoden paras kuohuviini 2024: "Enemmän kuin hintansa arvoinen"
Viinilehden asiantuntijat ovat valinneet vuoden parhaat kuohuviinit ja samppanjat.
Viinilehden vuotuinen kuohuviini- ja samppanjakilpailu on ratkennut, lehti tiedottaa. Viinilehden Vuoden kuohuviinin ja Vuoden samppanjan valintaa varten tuomaristo arvioivat vakio- ja tilausvalikoiman kuohuvia, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun.
Viinilehden Vuoden kuohuviini 2024 -kilpailun voittajakolmikko
KULTAA:Bernard-Massard Chardonnay Brut, Caves Bernard-Masard, Luxemburg.
HOPEAA:Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut, Cave de Pongrácz, Wo Western cape, Etelä-Afrikka.
PRONSSIA: Veuve Ambal Grande Cuvée Crémant de Bourgogne Brut, AOP Cremant de Bourgogne, Bourgogne, Ranska.
Tuomaristoon kuuluivat lehden asiantuntijat Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo ja Tomi Salonen.
Kuohuviinien pullohinnan yläraja oli tällä kertaa noin 30 euroa ja samppanjoiden 70 euroa. Viinit maistettiin sokkona useassa esikarsintatastingissa, joista finaalipöydän sokkomaistoon päätyi 30 kuohuviiniä ja 20 samppanjaa.
– Kuohuviinifinaali osoitti, että perinteisellä menetelmällä tehdyt kuohuviinit tarjoavat maukkaita vaihtoehtoja samppanjoille, joiden hinnat nousevat yhä, tuomarit kommentoivat kilpailua.
Kuohuviinikisa Chardonnay-lajikkeen juhlaa
Vuoden kuohuviiniksi 2024 valikoitui maineikkaan luxemburgilaisen Bernard-Massardin Chardonnay Brut.
Viinilehden Vuoden samppanja 2024 -kilpailun voittajakolmikko
KULTAA: Pommery Royal Champagne Brut, Pommery, AC Champagne, Ranska.
HOPEAA: Devaux Coeur des Bar Blanc de Noir Champagne Brut, Champagne Devaux, AC Champagne, Ranska.
PRONSSIA: Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut, Charles Heidsieck, AC Champagne, Ranska.
– Kärkikolmikko on Chardonnay-lajikkeen juhlaa, sillä hopeasijalle tulleen eteläafrikkalaisen Pongráczin roseekuohuva on chardonnayn ja pinot noirin sekoitus, tuomaristo tähdentää.
Voittajakuohuviiniä tuomaristo luonnehtii "hyväksi ostokseksi, joka on enemmän kuin hintansa (17,98 euroa) arvoinen". Kyseessä on Alkon tilausvalikoimatuote.
Pronssimitalistin, bourgognelaisen Veuve Ambalin päälajikkeet ovat Chardonnay ja Pinot Noir, joita täydentävät Gamay ja Aligote.
Moniuloitteinen voittajasamppanja
Viinilehden Vuoden samppanjaksi nousi puolestaan 40 eri kylän tarhoilta poimituista rypäleistä valmistettu Pommery Royal Champagne Brut (59,98 euroa).
– Se on moniulotteinen ja vivahteikkaan briossinen sekoiteviini samppanjan päärypälelajikkeista, Chardonnay, Pinot Noir, Meunier, tuomaristosta kerrotaan.
Hopeasijalle nousi Devaux Coeur des Bar Blanc de Noir Champagne Brut, herkullinen sataprosenttinen pinot noir. Pronssia vei viime vuoden tapaan tyylikäs Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut.
Kaikkien kisassa mukana olleiden viinien arviot löytyvät Viinilehden nettisivulta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"