Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizza
Insider-sivustolla selvitettiin parhaita tapoja pizzapalojen uudelleenlämmittämiseen. Erityisesti yhtä tapaa suosittelemme mekin.
Videolla: Testaa myös Katin ketopizza!
Tapoja pizzan uudelleenlämmittämiseen löytyy monenlaisia aina mikrokuumennuksesta paistinpannutekniikkaan. Ylijäänyt pizzapala muuttuu jääkaappisäilytyksessä usein lötköksi ja kostuneeksi, joten miten sen saisi jälleen tuoreenveroiseksi? Insider-sivustolla selvitettiin parhaat tavat pizzan uudelleenlämmittämiseen.
Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota pizzan säilytystapaan jääkaapissa. Koko pizzalaatikkoa ei missään nimessä kannata jääkaappiin tunkea, vaan pizzapalat voi kääräistä esimerkiksi folioon.
– Kääräisen aina ylijääneet pizzat folioon, koska laatikko vie liikaa tilaa. Pizzaa uudelleenlämmittäessä avaan hieman foliokäärettä ja laitan palat kuumaan uuniin hetkeksi. Aikaa säästyy, kun ei tule tiskejä, reseptien kehittelijä ja ruokatoimittaja Sara Tane toteaa.
Mutta mikä tapa on se kaikkein paras pizzan uudelleenlämmitykseen? Tässä Insider-sivuston suosittelmat tekniikat.
Tapa 1: Uunissa pizzakivellä
Kun pizzaa säilyttää kylmässä jääkaapissa, pohjan sisältämät tärkkelykset kovettuvat, samaan tapaan kuin käy, jos leipää säilyttää jääkaapissa. Siksi pizza kannattaa uudelleenlämmittää uunissa. Mikrossa kuumentaminen voi olla liian iso shokki tärkkelyksille ja lopputuloksesta tulee sitkeä.
Laita uuni lämpenemään vähintään 250 asteeseen ja laita pizzakivi tai pelti uuniin. Kuumenna pizzapaloja 3-4 minuuttia pizzakivellä, kunnes juusto on sulanut ja pizzapohja hieman rapsakoitunut. Nauti sellaisenaan tai lisää paiston jälkeen uusia täytteitä, kuten tuoretta basilikaa, chilihiutaleita ja parmesaanijuustoa.
Tapa 2: Airfryer -keittimessä – nopein ja paras tapa!
Airfryer -kiertoilmakypsennyslaitteet ovat yleistyneet myös suomalaisten keittiöissä. Laitteella on tavalliseen uuniin verrattuna yksi etu: se kuumenee huomattavasti nopeammin pienemmällä määrällä sähköä. Pizzapalojen lämmittäminen täydellisiksi onnistuu siis kiireessäkin.
Airfryer on loistava vaihtoehto, jos aiot lämmittää vain muutaman pizzapalan. Laite lämmittää paloista lähes tuoreenveroisia. Testasimme myös itse menetelmää ja totta se on: kiertoilmakypsentimellä lopputulos on täydellinen ja kuumenus lähes yhtä nopeaa kuin mikrossa.
Lue myös: Omistatko airfryer-keittimen? Älä missään nimessä tee näitä virheitä, kun valmistat ruokaa
Tapa 3: Paistinpannulla
Pizzapalojen uudelleenlämmittäminen onnistuu myös paistinpannulla. Pannu ei saa olla liian kuuma, joten liesi kannattaa pitää keskilämmöllä. Kuumenna pizzapaloja, kunnes pohjan reunat saavat hieman väriä, eli noin 2–3 minuuttia. Lisää sitten ½ teelusikallista vettä pannulle ja peitä pannu kannella 30–60 sekunniksi. Näin vesi höyryää pannulla ja kuumentaa pizzapalat uudenveroisiksi.
Lähde: Insider
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran helmikuussa 2021.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku