Joskus sattuu ihmeitä ja kotiin tilattua pitsaa jää yli. Jos seuraavana päivänä ei halua nauttia "lötköstä" ateriasta, kannattaa tarkastaa asiantuntijoiden vinkit pizzan uudelleenlämmittämiseen.
Ylläoleva video kertoo helpon tavan paistaa kaksi pakastepizzaa samalla pellillä.
Olemme aiemmin kertoneet, mikä on paras tapa lämmittää edellispäivältä jäänyt pizza. Silti tapoja on yhtä monta kuin pizzansyöjää, joten Food 52 -ruokasivusto selvitti alan asiantuntijoiden keinot onnistua takuuvarmasti ylijääneen pizzan lämmityksessä.
Lue lisää: Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksi
Tärkeintä on välttää mikroaaltouunia – pannulla ja uunissa tulee parempaa!
Muutama vuosi sitten New Yorkin Brooklynissa sijaitsevan Roberta-pizzerian jakamasta pizzanlämmitysohjeesta syntyi viraalihitti.
Ohjeen mukaan kylmää pizzapalaa lämmitetään pannulla keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Kun pohja on rapea, lisätään pannulle pari pisaraa vettä ja lämpö käännetään hiljaiselle. Kansi laitetaan pannun päälle muutaman minuutin ajaksi.
Robertan pizzamestari, Anthony Falco, vannoo yhä ohjeen nimeen. Falcon mukaan ohjeen avulla pizzaan syntyy rapea pohja, mutta pinnalle jää täydellisesti sulanut juusto.
Myös Food 52-sivuston keittiömestari Derek Lauregh suosii paistinpannua. Lauregh tosin käyttää lämmittämiseen valurautapannua, ja tuloksena on mehevän juustoinen pizza. Lisävinkkinä Lauregh ohjeistaa laittamaan pizzan minuutiksi uuniin – näin siitä tulee entistä rapeampi.
Sivuston toinen pizza-asiantuntija, Ryan Hamilton suosii pöytäuunia.
– Laitan kaksi pizzasiivua 175 asteeseen noin viideksi minuutiksi. Samalla kun odotan niiden valmistusta, syön tietysti kolmannen siivun kylmänä.
Jos pizzan uudelleenlämmittää mikrossa, se jää lötköksi. Unohda siis mikro ja testaa pizzantähteiden lämmittämistä uunissa tai pannulla.
Lue lisää: Suomen suosituimmissa pizzatäytteissä tapahtui oleellinen muutos: Yksi putosi listalta – paitsi Turussa
Lue lisää: Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syy
Lähde: Food 52