Töölönlahden Puisto muuttuu kesäkuun 14.–17. päivä eloisaksi herkuttelijoiden keitaaksi, jossa pääsee nauttimaan toinen toistaan maistuvimmista ruoista ja juomista.
Hyvään ruokaan ja juomiin erikoistunut Taste of Helsinki -tapahtuma on julkistanut kesän 2018 kattauksen.
Tänä vuonna tapahtuma edustaa konseptin maahan tuoneen Barry MacNamaran mukaan muutosta, ja ensimmäistä kertaa koko festivaalin historiassa ravintolakattaus onkin pistetty edellisvuodesta kokonaan uuteen uskoon.
Ruotsalainen gastronomian huippu vierailulle Suomeen
Tänä vuonna mukana on yhdeksän ravintolaa, jotka tarjoilevat tapahtuman aikana kaiken kaikkiaan 36 erilaista ruoka-annosta.
Ainoa aiemmin mukana ollut ravintola on Ragu, joka tekee paluun tapahtumaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Mukana on lisäksi kuusi muuta helsinkiläisravintolaa, jotka edustavat kaupungin mielenkiintoisimpia uutuuspaikkoja: Chapter, Fabrik, Garden by Olo, Latva, Nolla ja Wino.
Listaa täydentämään tapahtumaan saapuu ensimmäistä kertaa ravintolat Lapista ja Ruotsista, kun Tero Mäntykankaan Sky Ounasvaara ja keittiömestari Sayan Isakssonin pohjoismainen huippuravintola Esperanto saapuvat kesäiseksi viikonlopuksi Helsinkiin.
Tukholmassa sijaitseva Esperanto mukaan tulo on merkittävä, sillä Pohjoismaisia paremmuusjärjestykseen rankkaava White Guide Nordic -opas nosti ravintolan vuonna 2016 koko Pohjolan parhaimmaksi ravintolaksi. Viime vuonna Esperonto löytyi kyseisen listauksen sijalta kaksi.
Tänä kesänä nautiskellaan viskibaarissa
Ruokien lisäksi tarjolla on tänä vuonna totuttuun tapaan laaja valikoima viinejä, samppanjaa ja olutta.
Viinipaviljonki Taste Wine Pavilion tarjoaa jälleen viiden viinimaahantuojan voimin valikoiman laadukkaita viinejä. Tänä vuonna mukana ovat AMKA, Arvid Nordquist, Solera Finland, Tampereen Viinitukku sekä Vindirekt.
Vuonna 2012 ensimmäisen kerran järjestetty nelipäiväinen festivaali on pohjoismaiden ensimmäinen Taste Of -tapahtuma. Irlantilainen Barry MacNamara on vaimonsa Miran kanssa tuonut maahan kansainvälisen konseptin, jonka tuloksena Suomen parhaat ravintolat tekevät loistavaa yhteistyötä.
Myös yhteistyökumppani Sinebrychoffin Beer & Beer tuo jälleen yleisön maisteltavaksi laajan valikoiman maukkaita erikoisoluita ja siidereitä.
Tapahtuman kupliva kumppani on tänä vuonna perheomisteinen samppanjatalo Laurent-Perrier, joka tuo maisteltavaksi kuutta erilaista samppanjaa.
Tämän kesän uutuuksia ovat rento cocktailbaari sekä olohuonemainen viskibaari.
Taste Of Helsinki 14.–17. kesäkuuta 2018 Töölönlahden Puistossa.
***
7:26