Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahalla

KATSO VIDEO: Halpa vs. kallis -kaksikko Smaku-matkalla Helsingin ravintoloissa.

Hittiruokatapahtuma saapuu Helsinkiin! Katso videolta, millaisia herkkuja on luvassa.

Jo monivuotisen historian Porvoossa omaava ruokatapahtuma Smaku järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös Helsingissä 4.–10.9.2024. Syyskuussa yli 20 helsinkiläisravintolaa tarjoilee nälkäisille kaupunkilaisille maisteluannoksia normaalia huokeampaan hintaan. 

Tarkoituksena on saada ihmiset tutustumaan kaupungin ravintolatarjontaan laajemmin ja maistelemaan jokaiselle ravintolalle ominaisia ruokia. Huippuravintoloiden annokset maksavat tapahtuman ajan 5–15 euroa.

Halpa vs. kallis -ohjelman maistelijakaksikko Fanni Parma ja Petra Tuominen lähtivät jo ennakkoon pienimuotoiselle Smaku-kierrokselle.

Georgialaiset ruoat yllättivät

Maisteluretkellä perehdyttiin muun muassa georgialaisen ruoan saloihin. Georgialaiset ravintolat kiinnostavat suomalaisia yhä enemmän ja uusia paikkoja on viime vuosina avattu tiuhaan tahtiin.

– Georgialainen ruokakulttuuri on hyvin moninainen ja rikas. Siinä käytetään paljon erilaisia juustoja, leipää, lihaa, kasviksia, saksanpähkinöitä ja tuoreita yrttejä, tiivisti helsinkiläisen Gastro Hub -ravintolan markkinointipäällikkö Niia Alakoski.

Smaku-tapahtumassa ravintola tarjoilee georgialaisen alkupalalajitelman, jossa on mukana muun muassa munakoisorullia saksanpähkinätäytteellä sekä kermaisia pähkinä-kesäkurpitsarullia valkosipulilla ja juustolla. 

Toisena annosvaihtoehtona on niin sanottu grillijuhla, jossa erilaisia hiiligrillattuja lihoja nautitaan perinteisen adjika-kastikkeen kera.

Katso resepti: Adjika-kastike

– Uskon, että se vetää puoleensa suomalaisia, että tämä on hyvin kotiruokamaista ja annokset jaetaan. Perhehenkisyys ja yhteisöllisyys on todella tärkeää.

Keskustasta saaristoon

Helsingin Smaku-tapahtumassa on mukana ravintoloita niin keskustan ja Kallion alueelta kuin saaristostakin. 

Suomenlinnassa voi piipahtaa vaikka astetta fiinimmällä voileipäkakulla Adlerfelt-ravintolassa ja Lonnan baarissa maistellaan muun muassa kuningasosterivinokasta sekä karitsanpaistia. 

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat löytyvät Smakun omilta sivuilta.

Katso videolta, mistä tapahtumassa on kyse ja millaisia ruokia ravintolat tarjoilevat!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat