Moni meistä tuntee Maraboun rouskuvan suklaapatukan nimellä Daim, mutta tiesitkö, että tämä ei suinkaan ole suosikkisuklaan alkuperäinen nimi?
VIDEO: Tupla-suklaapatukan avaamiseen on olemassa näppärä niksi. Katso se videolta!
Daim-suklaan historia ulottuu aina 1950-luvulle saakka, jolloin ruotsalainen Marabou halusi luoda oman versionsa yhdysvaltalaisesta Health-patukasta.
Vuonna 1953 Ruotsissa ja Norjassa lanseerattu Dajm-patukka nousi heti suureen suosioon, ja kymmenen vuotta myöhemmin kyseinen suklaapatukka lanseerattiin myös Suomen markkinoille.
Suklaapatukka tunnettiin nimellä Dajm aina vuoteen 1990 saakka, jolloin nimi vaihdettiin tänä päivänä tutuksi Daimiksi. Aivan kaikkiin maihin uusi nimi ei kuitenkaan levinnyt.
Briteissä suosikkisuklaa tunnetaan nimellä Dime
Muista maista poiketen Isossa-Britanniassa ja Irlannissa suklaata on tähän päivään asti markkinoitu nimellä Dime. Rakkaalla lapsella siis todella on monta eri nimeä.
LUE MYÖS: Tätä et tiennyt Dumle-toffeesta! Muistatko vielä alkuperäisen nimen?
Nyt Kraft Foods on kuitenkin päättänyt standardoida suklaan nimen, mikä tarkoittaa sitä, että pian myös Britannian ja Irlannin kaupoista löytyy meille tutun nimisiä Daim-patukoita.
– Olemme punninneet huolellisesti nimen muutoksen etuja ja haittoja. Tämä on kansainvälinen tuote, joten on parempi, että sillä on yhdenmukainen nimi ja tuotemerkki, kertoo Kraft Nordicin tuotepäällikkö Bjorn Thorvaldsen.
Thorvaldsen uskoo, että nimen muuttaminen ei vaikuta kyseisen suklaapatukan suosioon.
Lähteet: ConfectioneryNews, Marabou