Täydellisen mehevää lohta pannulla: Näin paistat kalan oikein
Uunilohi on monelle suomalaiselle tuttu ja turvallinen arkiruoka. Kalan valmistamista kannattaa kuitenkin kokeilla välillä myös pannulla.
Tässä yksinkertaiset ohjeet lohen paistamiseen:
1. Valitse hyvä pannu
Hyvät työvälineet ovat kaiken a ja o. Vanha ja kulunut pannu voi pilata laadukkaan raaka-aineesi ja kala palaa kiinni pohjaan. Valitse siis työvälineeksi laadukas paistinpannu.
2. Kuumenna keskilämmöllä
Laita liesi kuumenemaan keskilämmölle ja anna pannun kuumentua. Voit testata pannun kuumuuden veden avulla: pannu on tarpeeksi kuuma, kun vesitippa sihisee ja haihtuu pikaisesti pois.
3. Käytä kuumennusta kestävää öljyä tai kirkastettua voita
Käytä kalan kypsennykseen kirkastettua voita (ghee) tai hyvin kuumennusta kestävää öljyä, kuten maapähkinä- tai rypsiöljyä. Anna öljyn tai voin kuumentua pannulla minuutin verran.
4. Laita lohifilee pannulle nahkapuoli alaspäin
Paista lohifilettä ensin nahkapuolelta. Anna lohen kypsyä rauhassa pannulla 2-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Älä kääntele filettä välissä, vaan käytä mieluummin ajastinta tai munakelloa apuna. Ripottele kalan pinnalle tällä välin suolaa.
5. Käännä lohifilee
Kun lohifileen nahkanpuoleinen osuus alkaa näyttää jo kypsyneeltä (kalan pinta näyttää samealta), käännä filee lastan avulla. Jos nahkapuoli ei tunnu irtoavan pannusta helposti, jatka paistamista vielä hetki.
6. Paista toinen puoli fileestä
Tässä vaiheessa voit pienentää lieden lämpöä hieman. Paista kalaa vielä toiselta puolelta noin 2-3 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja tarjoile kala mahdollisimman pian. Muista, että lohi on aina parempaa hieman raaempana kuin ylikypsänä.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka